Von Dents hammaslääkäriasema on heti ovelta sisään astuttaessa kuin olohuone.
Hyvät yritykset, kaupallinen yhteistyö

Von Dents:  Hammaslääkäriä ei tarvitse pelätä 

Von Dents hammaslääkäriasema on heti ovelta sisään astuttaessa kuin olohuone.  Vastaanoton tilat Turun Kupittaalla ovat avarat, tunnelma rauhallinen ja sisustukseen on kiinnitetty paljon huomiota asiakkaiden ja henkilökunnan iloksi. Jännittyneempikin mieli rauhoittuu saman tien. 

Yli puolet ihmisistä kokee jonkinlaista pelkoa tai jännittyneisyyttä hammaslääkäriin tullessaan. Se on normaalia. Joillekin hammaslääkäripelko voi kuitenkin olla ylivoimaista. 

– Pelkotila voi liittyä poran ääniin, puudutuspiikkiin, kivun tuntemukseen tai suoraan tiettyyn hoitotoimenpiteeseen. Kyse on mielikuvasta, joka voi olla peräisin lapsuudesta tai vanhemmilta, toteaa hammaslääkäri Tiina Ranne, joka on hoitanut pelkopotilaita jo vuosien ajan. Pelokkaan asiakkaan hoidossa keskeistä on keskustella pelon syistä rauhallisesti. 

– Ensimmäisellä tapaamisella ei tarvitse välttämättä edes istua hoitotuoliin toimenpiteitä varten, Ranne huomauttaa.  

– Tärkeintä on edetä asiakkaan ehdoilla ja pienin etapein. 

Nämä keinot auttavat pelkotilanteessa 

Pelon tunnetta hillitsee rauhallinen ja luottavainen ilmapiiri, sekä ymmärrys siitä mitä hoitotilanteessa tehdään ja miksi. Puuduttaminen on tärkeää silloin, kun asiakas pelkää kivun kokemusta. Jos pelko on ylitsepääsemätön, voidaan potilaalle antaa rauhoittavaa lääkettä joko tablettina tai kanyylin kautta. Toisinaan tarvitaan myös nukutusta eli anestesiaa, jos esimerkiksi hoidettavaa on paljon. 

-Jokainen asiakas on yksilö. Siksi erilaisten pelkojen tunnistaminen ja niistä puhuminen on tärkeää. Joskus jo pelkkä puhuminen ja kyky myötäelää rauhoittaa asiakasta, Ranne sanoo. 

Hän toivoo, että hammashoitoa pelkäävä tulisi rohkeasti käymään vastaanotolla, sillä pelonkin voi ohittaa ja hampaat saada hoidettua kuntoon. 

– Reikiintyneet hampaat ja tulehtuneet ikenet ovat ihmisille terveysriski. Siksi olisi tärkeää pelosta huolimatta tulla asiansa osaavan hammaslääkärin hoidettavaksi, jotta suu saadaan kuntoon. Terve suu kun on yhteinen tavoite. 

Erinomaisen helppo tulla 

Von Dents hammaslääkäriasema sijaitsee Kurjenmäenkadulla historiallisessa miljöössä Kupittaan Citymarketin läheisyydessä. 

Asiakkaiden on helppo tulla omalla autollaan, sillä aseman edessä on tarjolla maksuttomia autopaikkoja. Myös mm. bussilinjat  7, 9, 12, 61, 703, 801 ja P3 kulkevat  ohitse jatkuvasti. Myös linjoilla 3 ja 18 pääsee melko lähelle kurjenmäkeä. 

Hoitojen hintojenkaan ei pitäisi pelottaa, sillä esimerkiksi perustutkimus on yllättävän edullinen.  

– Hampaiden hoitamattomuus tulee pitkällä aikavälillä kalliiksi. Ehdottomasti järkevintä ja edullisinta on mahdollisesta hammaslääkäripelosta huolimatta hoitaa suun terveysongelmat ajoissa, jolloin myös hoitotoimenpiteet ovat helpompia ja vähemmän pelottavia kuin siinä vaiheessa, kun ongelmat ovat kasaantuneet, toteaa toimitusjohtaja Matti Markkula. 

Von Dents Oy  | hammaslääkäriasema

Kurjenmäenkatu 10 G 1–2, rak. 31, 20700 Turku

Ma-to 8–20, Pe 8–15 

Ajanvaraus puh. 020 144 3800 (ma–to klo 8–20,  pe klo 8–15)

vondents.fi