Aineisto-ohjeet

Valmiit printtiaineistot

Valmis aineisto on pdf-tiedosto, joka sisältää kaikki ilmoitukseen kuuluvat elementit; tekstit, kuvat, grafiikat ja fontit. Sanomalehtituotteissa pdf:n alan kuuluu olla sama kun ilmoituksen koon. Valmis pdf-aineisto julkaistaan sellaisenaan lehdessä. Kaikki muissa muodoissa olevat aineistot pitää muokata lehden taitossa.

Aineiston toimitus: Oman yhteyshenkilön sähköpostiin tai kirsi.rekola@jappis.fi.

Tekniset vaatimukset

Kuvat: Kuvien resoluution optimi on 200 dpi, minimi 150 dpi, kun kuva on 1:1 taitto-ohjelmassa. Kuvien väriarvot on määritettävä prosessiväreinä (CMYK). CMYK-muunnoksessa käytetään ISOnewspaper 26v4.icc -profiilia.

Värit: Käytä mahdollisimman puhtaita värejä. Värillisten osaväriä (CMY) max 2 osaväriä, sekä tarvittaessa mustaa. Kolmas värillinen väri tuo mukanansa likaavan komponentin, jonka takia on parempi käyttää mustaa ja sitä kautta neutraalia harmaata lisäämään värin syvyyttä.

Teksti: Vältä nega-tekstiä usealla osavärillä painetun pohjan tai värikuvan päällä -> minimi pistekoko on 12. Sijoita nega-teksti yksiväriselle pohjalle. Pyri tekemään leipäteksti pelkällä mustalla. Jos teksti on värillinen, noudata minimi pistekoko 12 ja käytä max 2 värillistä (CMY) osaväriä.

Leikkuuvaroja ei tarvita.

Tabloidkokoinen sanomalehti sanomalehtipaperi 52 g/m2, vaaleus 72 väri- ja harmaasävykuvat: kuvaresoluutio 220 ppi mustavalkokuvat: kuvaresoluutio 200 ppi.

Nettibannerit

Iso yläbanneri  1200×400 px.

Iso keskibanneri  800×450 px.

Oikealla olevat sivubannerit 360×200 px.

PNG tai JPG kuvatiedosto.

Uutiskirjeen bannerit

Iso banneri 800×450 px.

Pieni banneri 360×200 px.

PNG tai JPG kuvatiedosto.

Artikkelikuva

n. 1912×1397 px.

JPG-tiedosto.

Vastuu virheistä ja reklamaatiot

Ilmoitusten julkaisemista koskevissa seikoissa noudatetaan Sanomalehtien Liiton hyväksymiä ”Ilmoitusten julkaisusääntöjä”. Muistutus virheellisestä ilmoituksesta on tehtävä 7 vrk:n kuluessa ilmestymispäivästä.

Lehden suurin vastuu ilmoituksen julkaisemisessa sattuneesta virheestä on ilmoituksen hinta ja muihin lehtiin toimitetusta aineistosta sen valmistusarvo.