Aineisto-ohjeet

VALMIIT PRINTTI AINEISTOT
Valmis aineisto on PDF-tiedosto, joka sisältää kaikki ilmoitukseen kuuluvat elementit: tekstit, kuvat, grafiikat ja fontit. Sanomalehtituotteissa pdf:n alan kuuluu olla sama kun ilmoituksen koon. Valmis PDF aineisto julkaistaan sellaisenaan lehdessä. Kaikki muissa muodossa olevat aineistot, pitää muokata lehdessä. Aineiston toimitus: Oman yhteyshenkilön sähköpostiin tai kirsi.rekola@jappis.fi.

PRINTTI AINEISTOJEN TEKNISET VAATIMUKSET
Kuvat: Kuvien resoluution optimi on 200 dpi, minimi 150 dpi, kun kuva on 1:1 taitto-ohjelmassa. Kuvien väriarvot on määritettävä prosessiväreinä (CMYK). CMYK-muunnoksessa käytetään ISOnewspaper26v4.icc -profiilia.

Värit: Käytä mahdollisimman puhtaita värejä. Värillisten osaväriä (CMY) max 2 osaväriä, sekä tarvittaessa mustaa. Kolmas värillinen väri tuo mukanansa likaavan komponentin, jonka takia on parempi käyttää mustaa ja sitä kautta neutraalia harmaata lisäämään värin syvyyttä.
Teksti: Vältä nega-tekstiä usealla osavärillä painetun pohjan tai värikuvan päällä -> minimi pistekoko on 12. Sijoita nega-teksti yksiväriselle pohjalle. Pyri tekemään leipäteksti pelkällä mustalla. Jos teksti on värillinen, noudata minimi pistekoko 12 ja käytä max 2 värillistä (CMY) osaväriä.

Tabloidkokoinen sanomalehti sanomalehtipaperi 52 g/m2, vaaleus 72 väri- ja harmaasävykuvat: kuvaresoluutio 220 ppi mustavalkokuvat: kuvaresoluutio 200 ppi.

Hinta sisältää 4-värin | Hintoihin lisätään arvonlisävero.
Määräpaikkakorotus + 20 %. Minimikoko 1/4-sivu.

VERKKOLEHDEN BANNERIT

Iso yläbanneri  1200*400 px 

Iso keskibanneri  800*450 px 

Oikealla olevat sivubannerit 360*200 px

Banneri PNG tai JPG kuvatiedostona. Kilotavuraja n. 300 kt

UUTISKIRJEEN BANNERIT

Iso banneri 800*450 px

Pieni banneri 360*200 px

Banneri PNG tai JPG kuvatiedostona. Kilotavuraja n. 300 kt

ILMOITUSVALMISTUS

Printti-lehti: koko sivu ja puoli sivua 60 €, 1/4 sivua 40 € ja kaikki pienemmät ilmoitukset 20 €

Bannerit: Isot banneri 40 € ja pienet bannerit 20 €

Vastuu virheistä ja reklamaatiot

Ilmoitusten julkaisemista koskevissa seikoissa noudatetaan Sanomalehtien Liiton hyväksymiä ”Ilmoitusten julkaisusääntöjä”. Muistutus virheellisestä ilmoituksesta on tehtävä 7 vrk:n kuluessa ilmestymispäivästä.

Lehden suurin vastuu ilmoituksen julkaisemisessa sattuneesta virheestä on ilmoituksen hinta ja muihin lehtiin toimitetusta aineistosta sen valmistusarvo.

Lehti ei vastaa puhelimitse jätetyistä ilmoituksista eikä ilmoituksen poisjäämisen aiheuttamista vahingoista.