Työllisyyskatsaus
Helmikuussa työttömiä oli rajusti vähemmän kuin vuotta aiemmin kaikissa Varsinais-Suomen seutukunnissa.
Uutiset

Varsinais-Suomen työttömien määrä tippunut 16 prosenttia verrattuna vuodentakaiseen

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli helmikuun lopussa 21 600 työtöntä työnhakijaa. Helmikuun aikana työttömien määrä supistuu yleensä reippaasti tammikuuhun verrattuna kuten tälläkin kertaa tapahtui 700 hengellä. Vuotta aiemmasta työttömien määrä on vähentynyt 4 200 henkilöllä (16 %) eli hitaammin kuin koko maassa yleisesti (19%). Varsinais-Suomessa lomautettujen määrä aleni 2 500 (51%) henkilöllä verrattuna vuodentakaiseen.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli helmikuun lopussa Varsinais-Suomessa 9,5 % eli 1,8 prosenttiyksikköä vähemmän kuin vuotta aiemmin. Näin työttömien osuus työvoimasta oli pienempi kuin koko maassa (10,1 %).

Helmikuussa työttömiä oli rajusti vähemmän kuin vuotta aiemmin kaikissa Varsinais-Suomen seutukunnissa. Suurin ero vuotta aiempaan oli Salon seutukunnassa (27%) ja pienin Turun seutukunnassa (14%).

Työttömyysaste oli korkein Turun seudulla (10,0 %) sekä Turun kaupungissa (12,9 %). Pienin työttömyysaste oli Turunmaan saaristossa (6,9 %) sekä kunnista Sauvossa (3,5 %).

Helmikuun viimeisenä päivänä oli avoimia työpaikkoja tarjolla alueen työ- ja elinkeinotoimistossa 12 500 kappaletta eli enemmän (+81 %) kuin vuosi sitten. Kolmen viime kuukauden aikana uusia työpaikkoja on avautunut 30 200 kpl eli 14 100 (+88%) enemmän kuin vuotta aiemmin.

Maaliskuussa työttömien työnhakijoiden ja lomautettujen määrä laskee normaalivuosina helmikuuhun verrattuna, vaikka Ukrainan sodan puhkeamainen heittää varmasti oman varjonsa tähän kehitykseen.