Verkkoapteekki
Apomera, aivan kuten Apotea, on edelläkävijä ja haastaja markkinoilla. Yritysten välillä monia synergiaetuja, joita voidaan hyödyntää kasvun vauhdittamisessa Suomen kehittyvällä verkkoapteekkimarkkinalla.
Uutiset

Suomalainen verkkoapteekki Apomera.fi sai ruotsalaiselta Apomea.se-verkkoapteekilta pääomasijoituksen

Terveyden ja hyvinvoinnin verkkokauppa Apomera.fi on lyhyen ajan sisällä kasvattanut markkinaosuuttaan Suomessa. Nyt Apomera.fi panostaa entistä enemmän kasvuun ja on kerännyt pääomaa sijoittajilta. Yhtenä uutena sijoittajana toimii Ruotsin suurin verkkoapteekki Apotea.

Kolmessa vuodessa porvoolaisen Koivukylän apteekin omistama Apomera.fi on kasvanut Suomen terveys- ja hyvinvointialalla tulokkaasta yhdeksi verkon johtavista toimijoista. Laajan valikoiman, kilpailukykyisen hinnoittelun sekä nopean toimituksen yhdistelmällä yritys on löytänyt reseptin nopeaan kasvuun Suomen markkinoilla.

Tulevaisuuden kasvun vauhdittamiseksi Apomera.fi on toteuttanut rahoituskierroksen, johon on osallistunut sekä uusia että nykyisiä sijoittajia. Ruotsalainen verkkoapteekki Apotea on liittynyt mukaan uutena sijoittajana.

Rahoituskierroksella kerätty pääoma tullaan käyttämään valikoiman laajentamiseen sekä markkinointiin ja teknologiaan

– Apomera, aivan kuten Apotea, on edelläkävijä ja haastaja markkinoilla. Näen yritysten välillä monia synergiaetuja, joita voidaan hyödyntää kasvun vauhdittamisessa, sanoo Apotean toimitusjohtaja Pär Svärdson.

– Olemme erittäin iloisia ja ylpeitä, että olemme saaneet Apotean sijoittajaksi. He ovat muokanneet ruotsalaista verkkoapteekkialaa ja ovat siellä selkeä markkinajohtaja verkossa. Heidän kokemuksensa ja osaamisensa on meille luonnollisesti erittäin arvokasta. Vauhditamme kasvuamme nyt entisestään ja panostamme saavuttaaksemme tavoitteemme olla toimialamme markkinajohtaja Suomessa, kertoo Apomera.fi:n toimitusjohtaja Pekka Ketonen.

Suomalainen hyvinvointi- ja apteekkituotteiden markkina verkossa on jäänyt kauas verrokkimaista

Etenkin tiukasti säädelty apteekkimarkkina on siirtynyt Ruotsia huomattavasti hitaammin verkkoon. Suomessa verkkomarkkinan arvioidaan olevan vain noin 3-4% koko apteekkimarkkinasta.

Apomera tekee yhteistyötä Koivukylän Apteekin kanssa, jonka apteekkari Robert Järnström on yksi Apomeran omistajista.

– Apomeran kanssa Koivukylän Apteekki pystyy keskittymään ydinosaamiseensa lääkehuollossa mutta samalla tarjoamaan asiakkaille verkossa hyvän ja modernin ostokokemuksen. Yhteistyö Apotean kanssa tulee mahdollistamaan yhä paremmat edellytykset ei-lääketuotteiden myymisessä, markkinoinnissa ja jakelussa. Apteekissa taas keskitymme lääkehuollon kehittämiseen ja verkkokauppaan, toteaa Apteekkari Robert Järnström.