Uuden toimistomme sijainti on aivan loistava, iloitsevat Sade Innovationsin toimitusjohtaja Juha Kuosa (vas.) ja Turun toimiston vetäjä Henry Lockmer.
Uutiset

Sade Innovations laittaa vaikka patterit pilveen

Salossa kotipaikkaansa pitävä Sade Innovations on avannut toimiston Turkuun. Paikkaa uudelle toimistolle etsittiin tovi, kunnes KOP-kolmiosta löytynyt tila vakuutti kerralla koko porukan.

–Kun tulimme käymään täällä, kaikki olivat heti, että vau miten makea paikka, tänne me jäädään. Loistava sijainti, näköala torille ja oma terassikin, listaa markkinoinnista vastaava Petri Hirvonen.

Uuden toimipisteen perustaminen Turkuun tuntui luontevalta, koska monet yrityksen työntekijät asuvat Turussa tai lähikunnissa. Töitä tehdään hybridisti, ja työntekijät jakavat aikansa kotitoimiston, Turun ja Salon toimipisteiden välillä päivästä riippuen.

Sade Innovations on täyden palvelun tuotekehitystalo, jonka juuret ovat Nokian matkapuhelinliiketoiminnan myötä syntyneessä huippuosaamisessa. Työntekijöitä on kolmisenkymmentä, ja lähes kaikki ovat entisiä nokialaisia. Kaikki yrityksen työntekijät ovat myös osakkaita, ja yrityksessä on tekemisen meininki ilman jäykkiä organisaatiorakenteita.

Sade on keskittynyt erityisesti räätälöityihin IoT-ratkaisuihin ja tekee tuotekehitystyötä monille asiakasyrityksille. Yrityksen oman IoT-platformin eli Boosterin kehittämiseen on panostettu paljon, ja sitä on tehty lähestulkoon firman aloittamisesta lähtien.

–Etäohjattavuus on päivän sana, ja sitä kysytään jatkuvasti uusiin tuotteisiin. Jos esimerkiksi halutaan kodin patterit etäohjattaviksi, me voimme tarjota tähän pilviratkaisun. Ilman yhteistyökumppania se on haastava homma, mutta koska meillä on valmis perusta, oma Boosterimme, homma hoituu sutjakasti. Voimme kustomoida pilviratkaisuja lähes mille tahansa asiakkaalle, kertoo Hirvonen.

Valtaosa yrityksen asiakkaista on suomalaisia, mutta Hirvonen kertoo, että tällä hetkellä hierotaan merkittävää sopimusta Yhdysvaltoihin. Se olisi merkittävä pelinavaus myös kansainvälisille markkinoille.