Valmetin aloittamat muutosneuvottelut koskevat henkilöstön tilapäistä vähentämistarvetta.
Uutiset

Komponenttipulan seuraus: Valmet Automotive neuvottelee lomautuksista

Valmet Automotive on antanut 18.3. neuvotteluesityksen henkilöstön tilapäisestä vähentämistarpeesta Uudenkaupungin autotehtaalla. Esityksen perusteena on tuotannollinen ja taloudellinen sopeutustarve, joka johtuu komponenttipuutteesta A-sarjan tuotannossa. Puutteen taustalla ovat viimeaikaiset toimintaympäristöön liittyvät globaalit häiriöt komponenttien toimitusketjuissa.

Valmet Automotiven kannalta tilanne on muuttunut nopeasti. Yritys on viime viikolla saanut tiedon komponenttipuutteesta, jonka vuoksi A-sarjan tuotanto joudutaan tilapäisesti keskeyttämään. Kyseessä on toimitusketjun katkos, ja tilanteen arvioidaan palaavan suunnitelmien mukaiselle tasolle viimeistään heinäkuussa 2022.

Tilanteeseen liittyvät muutosneuvottelut koskevat enintään 170 henkilötyövuotta. Neuvottelut koskevat henkilöstön tilapäistä vähentämistarvetta, jonka toteutukseen etsitään erilaisia, henkilöstön ja yrityksen edut parhaiten huomioivia ratkaisuja. Työnantaja harkitsee toimenpiteeksi enintään 90 päivää kestäviä lomautuksia, neuvottelut eivät johda irtisanomisiin.

Valmet Automotive työllistää Uudenkaupungin autotehtaalla 3300 henkilöä. Tilapäinen sopeutustarve ei koske GLC-mallin valmistusta. Sillä ei myöskään ole vaikutusta käynnissä oleviin projektitöihin.