Markku Heikkilän muistelmateos
Markku Heikkilä on säilönyt muistonsa raisuilta radiotyönsä vuosilta Aalloilla sataa! -muistelmakirjaan, jossa kertoo kokemuksistaan juontajana studiossa, hulvattomien tempausten tekijänä ja viihteen ja politiikan kärkinimien haastattelijana vuosina 1985-1995.
Uutiset

Aalloilla sataa! Turkulaisen paikallisradion synty ja murrosikä nyt Markku Heikkilän muistelmateoksena

Radio Auran Aaltojen ja Radio Sadan päätoimittajana vuosina 1985-1995 toiminut Markku Heikkilä on julkaissut muistelmakirjan kaupallisen radion syntyvaiheista Turussa. Teos Aalloilla sataa! palauttaa mieleen radiopioneerien ja heidän kuulijakuntansa innostuksen.  

Radio vapautui Suomessa vuonna 1985. Tasaisen harmaiden yleisradion kanavien rinnalle murtautui joukko villisti rajojaan koettelevia paikallisradioita, jotka monella tavoin uudistivat ilmaisua ääniaalloilla.  

Turun seudulla läpimurron teki Radio Auran Aallot. Päätoimittajaksi valittu Markku Heikkilä juhlisti ensimmäistä lähetystuntia 7.9. 1985 riipaisemalla suorassa lähetyksessä vaatteet yltään ja loiskauttamalla uimaan yli Aurajoen. 

Markku Heikkilä ja Kaija Väisänen Auran Aaltojen studiossa.

Neljä vuotta myöhemmin pääsi ääneen Radio Sata

Nyt Heikkilä oli paitsi uuden aseman päätoimittaja, myös omistaja yhdessä Auran Aaltojen vuosina puolisoksi muuttuneen työparinsa Kaija Väisäsen ja kahden muun pioneerin, Markku Ahdon ja Arto Mäkisen kanssa. Radio Sadan myötä alettiin railakkaan kokeilunhalun lisäksi etsiä keinoja tehdä kaupallisesta radiosta menestyvää liiketoimintaa, päälle vyöryneestä talouslamasta huolimatta. Radio Sadasta tuli lopulta ensimmäinen suomalainen radioasema, joka siirtyi kansainväliseen omistukseen.  

Auran aallot
Radio Auran Aaltojen toimitusväkeä 1987.

Nyt Heikkilä on säilönyt muistonsa noilta raisuilta vuosilta kirjaan, jossa kertoo kokemuksistaan juontajana studiossa, hulvattomien tempausten tekijänä ja viihteen ja politiikan kärkinimien haastattelijana vuosina 1985-1995.  Kirjan nimi on Aalloilla sataa! Kirjan lopussa olevassa henkilöhakemistossa on yli kolmesataa nimeä, mikä kertoo paljon siitä, kuinka suuri joukko eri alojen ihmisiä oli eri tavoin mukana vaikuttamassa radion murrokseen.  Teos sivuaa myös järjestöjen historiaa, sillä Auran Aaltojen perustajina toimivat Turun Sanomalehtimiesyhdstys (nyk. Turun Journalistiyhdistys) ja Näkövammaisten keskusliitto.  

Markku Heikkilä ehti ennen radiouraansa olla toimittajana Rannikkoseutu-lehdessä, Salon Seudun Sanomissa ja Turun Tienoossa. Aivan ensimmäiset pakinansa hän kertoo saaneensa julkaistuksi Paimion Kunnallislehden teinipalstalla.