YTK Työttömyyskassa aloittaa työllisyyspalvelujen rakentamisen
Uutiset

YTK Työttömyyskassa aloittaa työllisyyspalvelujen rakentamisen – ”Haluamme tehdä vaikuttavia palveluita jäsenillemme”

Eduskunta hyväksyi eilen työttömyyskassalakiin muutoksen, jonka pohjalta työttömyyskassat voivat jatkossa auttaa jäseniään työllistymään. YTK Työttömyyskassa on ajanut muutosta aktiivisesti ja lupaa aloittaa välittömästi uusien palveluiden rakentamisen.

”Olemme toivoneet ja ajaneet tätä lakimuutosta jo pitkään ja aiomme skoolata päätökselle”, iloitsee YTK Työttömyyskassan toimitusjohtaja Auli Hänninen. ”Jäsenemme ovat tukeneet ajatusta ja toivomme, että pääsemme pian olemaan heille entistä enemmän oppaina työelämän käänteissä.”

YTK Työttömyyskassa haluaa jatkossa auttaa jäseniään nimenomaan helpoilla ja inhimillisillä tavoilla. ”Onhan työnhaku nykyisellään aivan valtavan hankalaa. Hakemuksia pitää tehtailla moneen suuntaan, erilaisiin järjestelmiin ja omaa osaamista pitää koko ajan pohtia ja suunnata uusiin paikkoihin. Haluaisimme rakentaa palveluista niin yksinkertaisia, että työnhaku tapahtuu kuin itsestään”, visioi Auli Hänninen.

Hänninen muistuttaa myös, että työllisyyspalveluita on jo valtavasti tarjolla, joten aivan helppoa vaikuttavien palveluiden rakentaminen ei ole. ”Uskomme kuitenkin, että yli 520 000 jäsentämme on tärkeässä roolissa, kun ajatellaan esimerkiksi kohtaanto-ongelman ratkaisua tai työttömyysjaksojen lyhentämistä. Voimme olla osaltamme vaikuttamassa työmarkkinoihin merkittävästikin”, Hänninen pohtii.

Suunnittelutyötä ja pilotointia YTK Työttömyyskassassa on jo tehty, mutta vasta lakimuutos mahdollistaa todellisen toimeen tarttumisen. ”Muutos on iso niin jäsentemme kuin henkilöstömmekin keskuudessa. Jatkossa työssäkäyvä ja työtön jäsenemme saa meiltä enemmän palveluita ja henkilöstömme osaaminen laajenee. Nämä molemmat ovat merkittäviä ja inspiroivia mahdollisuuksia.” YTK Työttömyyskassa aikoo tuoda jo elokuussa jäsenille kokeiluja työllistämisen saralla.