Sandvik osti Akkuraten. Yrityskauppa parantaa merkittävästi kestävän kehityksen tavoitteita, tuottavuutta ja asiakasturvallisuutta. Kuva: Akkurate.
Uutiset

Yrityskauppa: Sandvik osti suomalaisen akkuteknologiayhtiö Akkuraten

Kaivos- ja kivenlouhinnan, metyallileikkauksen ja materiaaliteknologian konserni Sandvik on ostanut suomalaisen kokonaisvaltaiseen akkujenhallintaan erikoistuneen Akkuraten. Yritys tarjoaa akkujen etähallinta- ja monitorointipalveluja. Akkurate liitetään osaksi Sandvik Mining and Rock Solutions -liiketoiminta-alueen Load and Haul -divisioonaa. Yrityskauppa allekirjoitettiin 17.6.2022.

Akkurate vahvistaa Sandvikin johtavaa asemaa kaivosalan sähköistämisen edelläkävijänä ja akkuanalytiikan osaajana. Yritysoston avulla nopeutetaan akkukäyttöisiin kaivoslaitteisiin ja parantaa nykyistä tuotetarjontaa. Tämä vahvistaa Sandvikin asemaa alan vahvimpana akkulaitteiden kehittäjänä.  

– Jatkamme kasvustrategiamme toteuttamista ja vahvistamme sähköistymisen osaamista Sandvik Mining and Rock Solutions -liiketoiminta-alueella. Sandvikin maanalaiset sähkölaitteet parantavat kaivosten tuottavuutta ja tehokkuutta sekä edistävät puhtaampaa työympäristöä vähentäen päästöjä ja meluhaittoja, sanoo Sandvik-konsernin toimitusjohtaja Stefan Widing.  

Kauppa vahvistaa yhtiön tuottavuutta ja kestävän kehityksen tavoitteita sekä asiakasturvallisuutta

Sandvik Suomen Toimitusjohtaja ja ja Load and Haul -divisioonan johtajana toimiva Mats Eriksson on myös tyytyväinen yrityskauppaan, sillä nyt voidaan keskittyä parantamaan ja tehostamaan asiakkaidenkin turvallisuutta, tuottavuutta ja kestävää kehitystä tarjoamalla alan johtavia akkukäyttöisiä ratkaisuja maanalaiseen kaivostoimintaan.

– Akkuraten hankinta on linjassa tämän tavoitteen kanssa. Olipa kyse akun automaattisen vaihdon tekniikasta, jännitteen lisäämisestä, pidennetystä akun kestosta tai laitteiden suorituskyvystä ja luotettavuudesta, pyrimme olemaan johtava kaivosalan sähköistymisen toimija. Toivotamme Akkuraten lämpimästi tervetulleeksi Sandvik-konserniin.  

Nokian/Microsoftin akkuteknologian tuotekehitystiimin jäsenten vuonna 2016 perustama Akkurate koostuu 12 ammattilaisen tiimistä, jolla on syvällistä li-ion-teknologian osaamista. Akkuraten pääkonttori ja akkulaboratorio sijaitsevat Kaarinassa lähellä Sandvikin Turun toimipistettä.

Sandvik Group

Sandvik Group on kansainvälinen korkean teknologian teollisuuskonserni, jonka edistykselliset tuotteet ja palvelut parantavat asiakkaiden toiminnan tuottavuutta, kannattavuutta ja turvallisuutta. Sandvik on markkinajohtaja valikoiduilla erikoisaloilla. Näitä ovat metallintyöstössä käytettävät työkalut, kaivos- ja urakointiteollisuuden laitteet, palvelut ja tekniset ratkaisut, ruostumattomat teräkset ja erikoismetalliseokset sekä prosessijärjestelmät. Vuonna 2021 konserni työllisti 44 000 henkilöä, ja sillä oli työntekijöitä ja toimintaa yli 160 maassa. Liikevaihto oli noin 99 miljardia Ruotsin kruunua.

Sandvik Suomessa

Sandvikilla on Suomessa toimintaa muun muassa Tampereella, Turussa sekä Lahdessa, ja se työllistää noin 2500 henkilöä. Tampereella työskentelee henkilöstöstä 1500, Turussa 750, Lahdessa 150 ja Suomen myyntialueella 100 henkilöä. Tampereella valmistetaan maanalaisia ja maanpäällisiä porauslaitteita, ja siellä sijaitsee teknologian ja digitalisaation osaamiskeskus, testikaivos ja automaatiotoiminnot. Turussa valmistetaan maanalaisia lastaus- ja kuljetuslaitteita, ja siellä sijaitsee myös laitteiden ja teknologian osaamiskeskus. Lahdessa toimii hydraulisia iskuvasaroita ja leikkurimurskaimia valmistava tehdas sekä osaamiskeskus seuloille ja syöttimille. Sandvikin Suomen tuotannosta yli 95 prosenttia menee vientiin.