Naantalin yrittäjyysopiskelijat
Valtakunnallisena Kodin ja koulun päivänä 30.9. yrittäjyyden ja ekonomian opiskelijat pitivät kahvilaa sekä paistoivat vohveleita ja makkaraa myyntiin koulun aulassa. Yrittäjyysopinnot kiinnostavat naantalilaisnuoria kovasti. Kahvilan pitäjinä vas, Alisa Ljunqvist, Joonatan Lehtonen, Emilia Vanhatapio, Emma Pajunen, Sofia Järvi, Jamesiina Kaivola ja Venla Näse.
Uutiset

Yrittäjyysopiskelijat ovat jälleen mukana Naantalin Yrittäjien organisoimassa Joulunavauksessa

Joulukuun ensimmäisenä päivänä Suopellon yläasteen yrittäjyysopiskelijat ovat jälleen mukana Naantalin Yrittäjien organisoimassa Joulunavauksessa Naantalin torilla. Jo kesällä nuoret osallistuivat yrittäjien aamukahvitilaisuuteen, mutta yhteistyötä tehdään enemmänkin.

– On ollut hienoa päästä tekemään yhteistyötä näiden aktiivisten ja idearikkaiden nuorten kanssa. Naantalissa on kasvamassa hyvä uusi yrittäjäsukupolvi, sanoo Naantalin Yrittäjien hallituksen jäsen, suutariyrittäjä Maarit Lievejärvi.

Naantalin Suopellon yläkoulussa voi opiskella valinnaisaineena yrittäjyyttä ja ekonomiaa. Valinnaisaine on osoittautunut suosituksi. Yrittäjyyslinjan opiskelijat ovat tehneet käytännön yhteistyötä Naantalin Yrittäjät ry:n kanssa opintojensa ohessa.

Käytännön yrittäjyyttä opiskelijat kokeilivat itse Valtakunnallisena Kodin ja koulun päivänä 30.9., jolloin he pitivät omaa kahvilaa ja paistoivat vohveleita ja makkaraa, joita myytiin koulun aulassa opettajansa Sari Anttilan johdolla. 

Vanhempainyhdistys ja Naantalin Yrittäjät lahjoittivat tapahtumaan kahvilavälineistöä. Kahvilan tuotto menee luokan yrittäjäretkeen ja myöhemmin päätettävään hyväntekeväisyyskohteeseen.

– Käytännönläheinen tutustuminen yrittäjyyteen on tärkeä osa opintoja, korostaa Sari Anttila.

Opiskelijat ovat monissa tilaisuuksissa päässeet kuulemaan tarinoita yrittäjyydestä ja keskustelemaan eri alojen yrittäjien kanssa. Perinteisiin kuuluu sekin, että Naantalin Yrittäjät jakavat vuosittaisen stipendin opettajan valitsemille yrittäjyysopiskelijoille.

Naantalissa myös päiväkoti-ikäiset osallistetaan yrittäjyyteen

Myös päiväkotilapsille järjestetään oma yrittäjyyteen liittyvä Taidetaivallus-tapahtuma. Mukana ovat lähes kaikki Naantalin päiväkodit. Lapset saavat luoda omat taideteoksensa, jotka laitetaan esille yritysten näyteikkunoihin.

Vuosittain järjestettävällä tapahtumalla on oma teemansa, josta lasten työt kertovat. Tänä vuonna se oli lukeminen. Varsinaista taivallusta varten luodaan kartta, mistä näkee yritykset, joiden ikkunoissa teoksia on esillä.

– On hauska seurata lasten riemua, kun he keltaisissa liiveissään ja pitkissä jonoissa kiertävät keskustaa katselemassa omia ja kavereiden töitä näyteikkunoissa, Maarit Lievejärvi iloitsee.

Naantalin Yrittäjien ja kaupungin välistä yhteistoimintaa on tehty jo vuosia. Tulevan vuoden ideointia ja suunnitelmia tehdään Naantalin Yrittäjissä taas vuoden vaihteessa.