Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen. Kuva: Johanna Erjonsalo
Uutiset

Yrittäjät: SAK:n liittojen toimet vastuuttomia ja liioittelua

SAK:n liittojen puheet ja ”järjestölliset toimet” ovat vastuuttomia ja liioiteltuja. ”Suomessa tehdään työmarkkinauudistuksia, joita on tehty kilpailijamaissamme aikoja sitten. On myös suomalaisen duunarin etu, että yritykset työllistävät ja investoivat. Hallituksen esitykset ovat hyvä alku, mutta esimerkiksi paikallista sopimista pitäisi edistää vielä rohkeammin”, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen sanoo.

Yrittäjät muistuttaa, että Suomessa on vaikeutettu vuosia työnantajayrittäjänä toimimista. Se näkyy työnantajayrittäjien määrän nopeana laskuna viime vuosina. 

Pentikäisen mukaan Suomessa on tehtävä työmarkkinareformeja, jotta saamme julkisen talouden velkaantumisen kuriin ja työllisyyden ylös.  

”Nyt tarvitaan uudistuksia, jotka kannustavat yrityksiä tarjoamaan työtä ja työtä vailla ihmisiä olevia työllistymään. Hallitus on tekemässä monia oikeita toimenpiteitä.” 

”Kunnianhimoinen työllisyystavoite edellyttää, että reformit toteutetaan tinkimättä hallitusohjelman mukaisesti. Uudistusten tärkeys korostuu taloussuhdanteen heikentyessä.” 

Yrittäjät perää hallitukselta vielä lisää uudistuksia 

Hallitusohjelman uudistukset kannustavat yrittäjiä tarjoamaan työtä madaltamalla työllistämisen riskejä. 

”Hallituksen esitykset ovat hyvä alku, mutta esimerkiksi paikallisen sopimisessa sekä sunnuntai- ja ylityökorvausten osalta pitäisi tehdä vielä enemmän”, Pentikäinen sanoo.  ”On valitettavaa, että ay-liike yrittää estää ulkoparlamentaarisin keinoin eduskunnan enemmistön luottamusta nauttivan hallituksen uudistuksia. Operaatiossa on vahva puoluepoliittinen viritys.”