Mikael Pentikäinen, toimitusjohtaja
Uutiset

Yrittäjägallup: Yrittäjät haluavat porvarihallituksen ja estää veronkorotukset

Säätytalolla neuvottelee pk-yrittäjille mieluinen kokoonpano. Yrittäjägallupin mukaan yrittäjät haluavat laajalti hallitukseen kokoomuksen, perussuomalaiset, kristillisdemokraatit ja RKP:n. ”Yrittäjät haluavat muutosta talouspolitiikkaan ja vaalivoittajat vastuuseen. Yrittäjät odottavat uudistuksia, jotka vahvistavat kasvua ja tasapainottavat julkista taloutta”, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen sanoo.

Yrittäjien mielestä uuden hallituksen tärkeimmät tehtävät ovat huolehtia, että yritysten ja yrittäjien veroja ei koroteta (63 prosenttia vastaajista), taloutta tasapainotetaan (61 %) ja sosiaaliturvaa uudistetaan (49 %).

Yrittäjien mielestä uuden hallituksen tärkeimmät tehtävät ovat huolehtia, että yritysten ja yrittäjien veroja ei koroteta (63 prosenttia vastaajista), taloutta tasapainotetaan (61 %) ja sosiaaliturvaa uudistetaan (49 %). 

Verotus on erityisen tärkeä tavoite 5–9 henkeä työllistävissä yrityksissä. Julkisen talouden tasapainoa pitävät taas erityisen tärkeänä yli 10 henkeä työllistävät yritykset

”Pienet työnantajat ovat erityisen ahtaalla. Heidän määränsä vähenee ja kasvuhalut hiipuvat. Toivon, että Säätytalolla ymmärretään pienten työnantajien ahdinko ja tehdään tarvittavia muutoksia, jotta Suomen suunta kääntyy”, Pentikäinen sanoo.

Yrittäjät pitävät myös erityisen tärkeinä Suomen kasvun edistämistä (48 prosenttia vastaajista), Suomen turvallisuuden vahvistamista (43) ja paikallisen sopimisen edistämistä (37 %), osoittaa Yrittäjägallup.

Tarvitaan kasvuohjelma

Yrittäjät on tarjonnut Säätytalon neuvottelijoille laajaa kasvuohjelmaa, jossa lisätään verotuksella yrittäjien kannusteita kasvattaa yrityksiä, toteutetaan työllisyyttä vahvistavia työmarkkina- ja sosiaaliturvauudistuksia sekä lisätään kilpailua ja markkinataloutta sekä nopeutetaan investointeja.

”Suomen kasvu on suomalaisten yritysten kasvun summa. Siksi pitää vahvistaa yrittäjien ja omistajien haluja investoida kasvuun. Se vaatii kannustavaa ja kilpailukykyistä verotusta”, Pentikäinen sanoo.

”Työmarkkinauudistukset ovat välttämättömiä Suomen kasvun vahvistamiseksi. Yrittäjät odottavat nyt, että työpaikkasopimista viimein edistetään esimerkiksi poistamalla lainsäädännöstä kaikki sopimisen kiellot, jotka sortavat pieniä ja järjestäytymättömiä yrityksiä.”