”Kioskista tulee todellinen hyvän mielen maamerkki Auraan.”
Uutiset

Yli neljä metriä korkea, Suomen suurin jäätelöpurkki avautui vappuna Aurassa

Tällaista jäätelökioskia et ole koskaan ennen nähnyt! Kotimaisen Jymy-jäätelön ainutlaatuinen jäätelökioski avautui vappuna Aurassa. Yli neljä metriä korkea ja jäätelöpurkin malliseksi rakennettu jäätelökioski sijoittuu Auran ABC-liikennemyymälän pihaan. Nähtävyydeksi kutsuttava kioskirakennus on paikallista käsialaa, ja sen ovat tehneet paikalliset yrittäjät.
Kioskista löytyy 14 eri irtojäätelömakua ja jäätelökioski toimii myös pienenä tehtaanmyymälänä, josta voi ostaa jäätelöpurkit myös kotiin.

”Haluamme tarjota ainutkertaisen jäätelöelämyksen, ilahduttaa ihmisiä upean ja ainutlaatuisen jäätelökioskimme kautta. Kioskin rakentamiseen on käytetty paljon aikaa ja vaivaa, kuten luomujäätelöidemme reseptien kehitykseenkin”, kertoo Jymy-jäätelön yrittäjä Olli Suominen.

”Kioskista tulee todellinen hyvän mielen maamerkki Auraan,” iloitsee Auran kunnanjohtaja Terhi Källi.

Jymy-jäätelö on auralainen luomujäätelötehdas, jossa jäätelöammattilaiset valmistavat jäätelöä alusta loppuun itse. Maito jäätelöihin tulee Vennan luomutilalta, joten sekä jäätelön valmistus että pääraaka-aine ovat viiden kilometrin säteellä uudesta kioskista.
Jymy aloitti vuonna 2014 luomujäätelöiden valmistamisena ensimmäisenä Suomessa. Sitä seurasivat pian vegaaniset luomujäätelöt. Vuonna 2021 lanseerattiin hiilinegatiivinen jäätelösarja ensimmäisenä Suomessa. Nyt vuonna 2022 kaikki Jymyt muuttuivat hiilinegatiivisiksi.

Jymy-jäätelön jäätelökioski ja tehtaanmyymälä palvelee Auran ABC-liikennemyymälän pihassa
osoitteessa Valtatie 36, 21380 Aura. Kioski on avoinna toukokuussa pe 14-18, la 11-18, su 11-18,
säävaraus!