Samu & Miikka
Hyvät yritykset, kaupallinen yhteistyö

Worker on Varsinais-Suomen nopeiten kasvava henkilöstöpalvelutalo

Vuonna 2019 Turussa perustettu henkilöstöpalvelutalo Worker Varsinais-Suomi Oy on kasvanut voimakkaasti ja on tällä hetkellä jo Varsinais-Suomen suurimpia työllistäjiä. Worker työllistää Turun seudulla lähes 300 henkilöä päivittäin ja liikevaihto ylitti vuonna 2022 jo 7 miljoonaa euroa. Tällä hetkellä Worker palvelee pääasiassa teollisuuden, rakentamisen ja ravintola-alan yrityksiä ja työntekijöitä. Tulevaisuudessa kasvua halutaan ylläpitää ottamalla mukaan uusia toimialoja, kuten Sote-ala ja koulutuspalvelut.

Toimitusjohtajan terveiset

Toimitusjohtaja Samu Salminen on ollut alalla reilu 14 vuotta ja nähnyt alan muutoksen ja murroksen. Workerin nopean kasvun perusta on ollut toimihenkilöiden vahva osaaminen eri toimialoilta. Olemme alusta asti valinneet toimihenkilöiksemme asiakasryhmiemme toimialojen ammattilaisia, emme pelkästään rekrytoinnin ammattilaisia. Tämä on taannut sen, että ymmärrämme asiakkaiden ja työntekijöiden tarpeet paremmin. Nykyaikainen rekrytointi on enemmän työntekijälähtöistä.

Ravintola-alalla ”valoa tunnelin päässä”

Ravintola-alan toimialajohtaja Sami Suominen näkee ravintola-alan rekryissä valoa tunnelin päässä. Viime vuosi oli erittäin haastava etenkin ammattitaitoisen keittiöhenkilökunnan löytämisessä. Nyt kuitenkin meille on tullut selvästi enemmän esimerkiksi kokkien työhakemuksia. Uskon että pystymme tänä vuonna palvelemaan myös uusia ravintola-alan yrityksiä.

”Hyvillä tekijöillä on aina töitä”

Myyntijohtaja Miikka Kesäläinen: miten näet tulevan vuoden ja erityisesti kesän tilanteen maa- ja talonrakennusalalla?

Talonrakennusala on kokenut kovaan kasvua viimeisen 7. vuoden aikana, mitä olen alalla toiminut. Nyt kuitenkin yleinen maailmantilanne on aiheuttanut tiettyjä muuttujia alalle ja tässä punnitaan myös meidän henkilöstöalan yritysten osaaminen ja kokemus. Näen haasteista huolimatta  Workerin olevan edelleen vahvoilla, hyvien tekijöiden ansiosta. Hyvillä tekijöillä on aina töitä – toteaa Kesäläinen.

Worker uusiin toimitiloihin Yliopistonkadulle

Worker starttasi toiminnan vuonna 2019 Puutorin laidalla Maariankadulla. Nyt kasvun myötä tilat kävivät ahtaaksi ja yrittäjät Samu ja Miikka lähtivät metsästämään uusia toimitiloja, jotka löytyivät Yliopistonkadulta. Uusi osoitteemme on: Yliopistonkatu 33 G, 4krs.

Uudet isommat ja äänieristetyt toimitilamme mahdollistavat jokaiselle haastateltavalle ja haastattelijalle rauhan keskittyä tärkeään tapaamiseen. Meillä Workerissä on vahva kulttuuri sille, että toimihenkilöt työskentelevät toimistolla. Korona-aikana omaksutut työnhakijoiden etähaastattelut ym. toimintatavat ovat muuttaneet monien alamme toimijoiden toimintatapoja pysyvästi, etähaastatteluista on tullut uusi normi. Meillä Workerissä haastatellaan myös työnhakijoita etänä, mutta lähtökohtaisesti pyrimme aina tapaamaan työnhakijat toimistollamme. Meille on tärkeää saada kohdata ihmisiä kasvokkain, jotta osaamme mahdollisimman hyvin ja laajasti kartoittaa mikä työpaikka olisi kullekin työnhakijalle sopivin, Salminen sanoo.