Wagnerin Ring
Torstain Wagner-konserttia edeltää konserttivieraille avoin Varaslähtö-tilaisuus klo 18 Konserttitalossa, jolloin kapellimestari Philippe Auguin on musiikkitoimittaja Matti Lehtosen haastateltavana. Lisäksi torstain konsertti lähetetään suorana, maksuttomana verkkolähetyksenä osoitteesta tfo.fi/live.
Uutiset

Wagneria Turun konserttitalossa torstaina 8.9. klo 19 ja maksuttomasti suorana lähetyksenä verkossa

Nyt on Wagner-faneille luvassa herkullista kuultavaa. Turun filharmoninen orkesteri taituroi Der Ring Ohne Worten henkeäsalpaavan musiikkinautinnon torstaina 8.9., jota voi kuulla livenä konserttisalissa tai kotona maksuttomasti verkkokonserttina. Puolentoista tunnin esityksessä ei ole väliaikaa.

Richard Wagnerin Ring on oopperajärkäle vailla vertaa. Turun filharmonisen orkesterin syyskauden sinfoniasarjan avaava Wagnerin Der Ring ohne Worte, eli sormus ilman sanoja, on oopperasarjan henkeäsalpaavimmista musiikkipaloista koostuva ja kronologisesti etenevä kokonaisuus. Konsertit to 8.9. ja pe 9.9. klo 19 Turun konserttitalossa johtaa maestro Philippe Auguin, joka on sukupolvensa kysytyimpiä kapellimestareita.

Lorin Maazelin Ring-oopperastasovittama orkesteriteos Der Ring ohne Worte esitetään ilman väliaikaa. Vuonna 1987 valmistunut Der Ring ohne Worte hahmottuu oopperatetralogian tapahtumia vapaahkosti seurailevaksi laajaksi sinfoniseksi runoksi. Lauluäänien puuttuessa keskiöön nousee Wagnerin orkestraalinen mestaruus. Teos alkaa Reininkullan ensitahdeista, jatkuu Valkyyrioiden sekä Siegfriedin myyttisessä matkassa ja päättyy Jumalten tuhon viimeisiin säveliin. Illan huipentumana kajahtaa sankarillinen Valkyyrioiden ratsastus.

Kapellimestari Auguinille Suomi on jo entuudestaan tuttu

Philippe Auguin työskentelee tällä hetkellä Kreikan kansallisoopperan residenssitaiteilijana. Lisäksi hän on Washingtonin kansallisoopperan emeritus taiteellinen johtaja toimittuaan tehtävässä kahdeksan vuotta ja johdettuaan ylistetyn tulkinnan Richard Wagnerin Ring-tetralogiasta. Maestro Auguinilla on laaja esityshistoria upeissa oopperataloissa kuten New Yorkin Metropolitanissa, Wienin kansallisoopperassa, Lontoon Royal Opera Housessa, Berliinin Deutsche Operissa sekä Teatro alla Scalassa. Auguin on johtanut orkesteria myös Savonlinnan oopperajuhlilla.

Ring ohne Worte to 8.9. ja pe 9.9. klo 19 Turun konserttitalossa.

Torstain konserttia edeltää konserttivieraille avoin Varaslähtö-tilaisuus klo 18 Konserttitalossa. Varaslähdössä klo 18 illan kapellimestari Philippe Auguin on musiikkitoimittaja Matti Lehtosen haastateltavana.

Lisäksi torstain konsertti lähetetään myös suorana, maksuttomana verkkolähetyksenä osoitteesta tfo.fi/live