Loimaan Kivi palkittiin Varsinais-Suomessa Vuoden yrityksenä tänä syksynä. Palkinnon vastaanotti yrittäjä ja toimitusjohtaja Mikko Paljakka puolisonsa Anne Paljakan kanssa. Kuvat: Sander Vill
Uutiset

Vuoden yrityksenä palkittu Loimaan Kivi Oy osti Suomen suurimman ympäristökivien toimittajan Luonnonkivi Palin Oy:n

Satavuotias Loimaan Kivi Oy on ostanut toisen loimaalaisen kivialan yrityksen, Luonnonkivi Palin Oy:n, koko osakekannan. Kauppa vahvistaa entisestään Loimaan Kiven asemaa Suomen ja Pohjoismaiden suurimpana graniittisten kivien toimittajana ja jalostajana. Kaupan myötä Loimaan Kivi -konsernilla liikevaihto tulee nousemaan 25 miljoonaan euroon ja konserni työllistää 110 henkilöä. Loimaan Kivi palkittiin Vuoden yrityksenä Varsinais-Suomessa tänä syksynä.

Loimaan Kivi -konsernilla on tuotantolaitokset Loimaalla ja Viitasaarella. Konsernin kuusi omaa louhimoa sijaitsevat Korpilahdella, Varpaisjärvellä ja Viitasaarella. Konsernin 12 omaa myymälää sijaitsevat Etelä-Suomen alueella ja vahva jälleenmyyntiverkosto kattaa koko Suomen. Tuotevalikoimaan kuuluvat rakennus-, hauta- ja sisustuskivet. Pohjoismaiden myynti tapahtuu Ruotsin myyntitoimiston kautta.

Luonnonkivi Palin on perustettu vuonna 1996 tukkuportaaksi, joka toimittaa ja myy tuotteitaan suoraan julkisiin projekteihin, keskittyen graniittisten ympäristökivituotteiden myyntiin. Tytäryhtiö Virossa palvelee Baltian asiakkaita.

“Kotimaisen sekä globaalin kysynnän kasvu luonnonkivituotteissa johtaa vääjäämättä siihen, että toimialamme yritysten pitää kasvaa koko Suomessa vastaamaan kansainvälisen kysynnän vaatimuksia, joten siksi yhteenliittymämme on paras ja luonnollisin vaihtoehto vastata haasteeseen”, Luonnonkivi Palin Oy:n toimitusjohtaja Ari Hannula tiivistää.

Kaupan yhteydessä Loimaan Kiven omistussuhteissa tapahtuu muutoksia. Jatkossa yrityksen omistavat Mikko Paljakka, Ari Hannula ja Risto Pelkonen. Uuden konsernin toimitusjohtajana toimii Mikko Paljakka. Paljakka vastaa konsernissa louhinnasta, tuotannosta ja hautakiviliiketoiminnasta. Ari Hannula vastaa konsernin rakennuskiviliiketoiminnasta.

”Tällä kaupalla saamme ehdottomasti leveämmät hartiat toimia kansainvälisesti luonnonkiven louhijana, jalostajana ja toimittajana. Asiakkaan näkökulmasta tuotevalikoimamme laajenee entisestään ja pystymme palvelemaan vielä kokonaisvaltaisemmin. Asemamme kivitoimittajana vahvistuu kaupan myötä kotimaassa sekä vientimarkkinoilla. Pystymme myös investoimaan ja kehittämään suomalaisen luonnonkiven markkina-asemaa ja tunnettavuutta entisestään”, Loimaan Kivi Oy:n toimitusjohtaja Mikko Paljakka sanoo.