Laura Niemi
Laura Niemen väitöstutkimus keskittyy uuden arvon luomisen monimutkaiseen ja dynaamiseen ilmiöön. Tutkimus tuottaa uutta, käytännönläheistä tietoa yrittäjien ja kuluttajien vuorovaikutuksesta sekä siitä, miten yrittäjät voivat hyödyntää sitä.
Uutiset

Vuoden Yrittäjyystutkimus -tunnustuspalkinto Laura Niemen väitöstutkimukselle “Vuorovaikutuksellinen näkökulma yrittäjyyteen: Kohti uuden arvon yhteisluomisen ymmärtämistä” 

Boardmanin Liikkeenjohdollinen tutkimusryhmä (LJT) jakoi 22. syyskuuta 2022 ensimmäistä kertaa Vuoden Yrittäjyystutkimus -tunnustuspalkinnon. Palkinto myönnetään ansioituneelle, suomalaisessa yliopistossa, korkeakoulussa tai tutkimuslaitoksessa toteutetulle yrittäjyystutkimukselle. Palkittavan tutkimuksen valinnassa keskeinen kriteeri on tutkimustulosten käytännön hyödynnettävyys yritystoiminnassa. 

Palkinnon voittanut Laura Niemen väitöstutkimus keskittyy uuden arvon luomisen monimutkaiseen ja dynaamiseen ilmiöön. Tutkimus tuottaa uutta, käytännönläheistä tietoa yrittäjien ja kuluttajien vuorovaikutuksesta sekä siitä, miten yrittäjät voivat hyödyntää sitä paitsi kuluttajien muuttuviin tarpeisiin vastaamiseen, myös uusien, kestävämpien markkinoiden luomiseen yhdessä kuluttajien ja muiden toimijoiden kanssa. Yrittäjien lisäksi tutkimuksen tuloksia voivat hyödyntää mm. johtajat, päätöksentekijät sekä yrittäjyyden koulutuksen ja kehittämisen parissa työskentelevät. 

Tunnustuspalkinnon voittanut tutkimus on tehty Turun yliopistossa. Vuonna 2020 valmistunut väitöskirja koostuu kolmesta tieteellisestä julkaisusta sekä niitä yhdistävästä johdanto-osiosta. Väitöskirja on englanninkielinen ja sen otsikko on: “Towards an interaction-based approach to entrepreneurship. Understanding the co-creation of new value”. Väitöskirja on avoimesti saatavilla Turun yliopiston sivuilta. Väitöskirjan on ohjannut Turun yliopiston yrittäjyyden erikoistutkija Pekka Stenholm ja markkinoinnin professori Elina Jaakkola. Tieteellisissä julkaisuissa kanssakirjoittajina ovat toimineet professori Henri Hakala, yliopistonlehtori Jenni Kantola, professori Marko Kohtamäki ja erikoistutkija Pekka Stenholm

Tunnustuspalkinnon voittaneen tutkimuksen tekijä, KTT Laura Niemi työskentelee tällä hetkellä Turun yliopistossa kehittämisasiantuntijana, tehtävänään avoimen tieteen toimintakulttuurin, tutkimuksen vaikuttavuuden sekä tutkimuksen ja tutkijan vastuullisen arvioinnin edistäminen. 

Yrittäjyystutkimus-palkinnon suuruus 3000 euroa

Suomen Yrittäjien tiloissa torstaina 22.9. järjestetyssä julkistamistilaisuudessa palkinnon jakoivat Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja, LJT:n hallituksen jäsen Mikael Pentikäinen sekä LJT:n hallituksen puheenjohtaja, KTT Satu Koskinen. Tilaisuudessa kuultiin palkinnon voittaneen tutkimuksen esittelyn lisäksi mm. Mikael Pentikäisen puheenvuoro sekä paneelikeskustelu tutkimustiedon hyödyntämisestä liiketoiminnassa. Panelisteina toimivat tekniikan tohtori, terveysteknologia-alan yrittäjä ja Orkestr.io Oy:n toimitusjohtaja Janne Parkkila, KTT, teknologiastrategi ja pääomasijoittaja Erkka Niemi sekä KTM, DBA, sijoitusammattilainen Eeva Ahdekivi. Paneelin moderaattorina toimi LJT:n hallituksen jäsen, KTT Tuuli Ikäheimonen LUT-yliopistosta. 

Vuoden yrittäjyystutkimus -tunnustuspalkinnon suuruus on 3000 euroa ja sen on rahoittanut Yksityisyrittäjäin Säätiö. Palkittava tutkimus valittiin kilpailuun jätettyjen hakemusten joukosta Boardman LJT:n hallituksen toimesta. Yrittäjyystutkimuspalkinnon tarkoituksena on Boardman LJT:n tavoitteiden mukaisesti edistää tieteellisen tutkimuksen ja käytännön toimijoiden välistä vuoropuhelua sekä tutkitun tiedon hyödyntämistä johtamisessa ja päätöksenteossa. 

Boardman LJT (Liikkeenjohdollinen tutkimusryhmä) on yksi Boardman-osaamisverkoston jäsenfoorumeista. Toimimme tutkimustulosten jakamisen foorumina tai yhteistyökumppanina uuden tutkimustiedon synnyttämisessä. Boardman LJT:n fokuksessa on omistajien, hallituksen ja johdon päätöksenteon kannalta olennainen tutkimus. Suomalainen yrittäjyystutkimus on yksi toimintamme painopistealueista.