Turun Yrittäjät, Pippurimylly
Runsas ravintolakirjo on mahdollistanut sen, että Ravantit ovat voineet tarjota työntekijöilleen uusia mahdollisuuksia ja haasteellisia tehtäviä, joissa työntekijöiden koko potentiaali on päässyt loistamaan. Kuvassa Matti, Olga ja Viljo Ravantti.
Uutiset

Vuoden Yrittäjäperhe 2022 tunnustuspalkinto Pippurimyllyn Ravanteille

Turun Yrittäjät jakaa Vuoden Yrittäjäperhe –tunnustuspalkinnon tänä vuonna 36. kerran. Turun Yrittäjien hallitus on valinnut palkinnon saajaksi Ravantit Oy:n yrittäjäperheen, joka jatkaa ravintola-alan yritystä toisessa polvessa. Yrityksellä on kahdeksan ravintolaa sekä leipomo. Tunnetuin ravintoloista on Martinmäessä sijaitseva Pippurimylly.

Vuonna 1974 Osmo ja Helena Ravantti perustivat ravintola Pippurimyllyn Martinmäkeen. Ravintola toimii samalla paikalla edelleen. Aluksi ravintola oli ranskalaisvaikutteinen ja listalla oli mm. kokonaisena paistettua kania. Alusta asti listalla oli myös pippuripihvi, joka on valittu mm. Suomen parhaaksi klassikkoruoka-annokseksi. Sitä valmistetaan vuosittain kymmeniätuhansia annoksia.

– Vanhempamme perustivat Turkuun myös kaksi muuta ravintolaa Pikkumyllärin ja Mylläri-Matin, mutta luopuivat niistä vuonna 1989. Sen sijaan Pippurimyllyä laajennettiin ja lisäksi vuonna 1993 Pippurimyllyn alakertaan avattiin kortteliravintola Hugo. Vuonna 2004 Matti ja minä tulimme mukaan yritykseen omistajiksi. Sen jälkeen olemme perustaneet kortteliravintola Kertun, Cup & Pintin, Rantakertun ja satamakapakka Hunsvontin. Lisäksi ravintola Teini ja Gastropub Löytö ovat siirtyneet omistukseemme. Korona-aikana perustimme myös Leipomo Talomäen, joka palvelee kaikkia ravintoloitamme, kertoo toisen polven ravintolayrittäjä Viljo Ravantti.

Korkealaatuista ja konstailematonta

Runsas ravintolakirjo on mahdollistanut sen, että Ravantit ovat voineet tarjota työntekijöilleen uusia mahdollisuuksia ja haasteellisia tehtäviä, joissa työntekijöiden koko potentiaali on päässyt loistamaan. Monet työsuhteista ovat pitkäaikaisia. Uusia työntekijöitä ravintolaan on tullut mm. oppisopimuksen ja työharjoittelun kautta.

– Haluamme jatkaa vanhempiemme viitoittamalla tiellä ja tarjota asiakkaille korkealaatuisista, kotimaisista raaka-aineista valmistettua ruokaa kotoisen konstailemattomassa ilmapiirissä. Iloitsemme siitä, että meillä on vakioasiakkaita jo useassa polvessa, kertoo Viljo Ravantti.

Kortteliravintola Kertussa ja Rantakertussa on asiakkaiden käytössä pesutupa. Niissä on myös vuokrattavat saunatilat. Ravintoloissa tapahtuu kaikenlaista; ohjelmassa on elävää musiikkia, pubivisoja ja teemaviikkoja. Joskus tapahtuu myös jotain erikoisempaa, esimerkiksi tänä syksynä eteläkorealainen tv-yhtiö oli kuvaamassa Suomessa silakan matkaa, ja he tulivat Pippurimyllyyn kuvaamaan silakan paistamista.

Viimeisimmässä verotuksessa Ravantit Oy:n liikevaihto oli noin 6,5 milj. €. Yrityksessä työskentelee noin sata työntekijää. Työntekijöiden määrä vaihtelee vuodenaikojen mukaan.