Salo Solar Oy:n toimitusjohtaja Anu Areva
Uutiset

Vuoden Yrittäjänainen piipuvussa Linnan juhlissa

Vuoden 2022 valtakunnallinen yrittäjänainen, Salo Solar Oy:n toimitusjohtaja Anu Areva haluaa korostaa kestävää kehitystä pukeutumalla itsenäisyyspäivän vastaanotolle presidentin linnaan oman aurinkopaneelitehtaan hukkamateriaaleista tehtyyn asuun. Siten näemme linnan juhlilla ensimmäistä kertaa aidon ”piipuvun”. Pii on yrityksen valmistamissa kotimaisissa aurinkopaneeleissa keskeisin materiaali sähköntuotannon kannalta.

”Ylijäämämateriaalia pukuun löytyy tuotannosta aurinkopaneeleissa käytettävästä piistä, joka on väriltään upean vivahteikas, värin vaihdellessa sen mukaan mistä suunnasta sitä katsoo”, sanoo asukokonaisuuden suunnittelija ja tekijä Miia Aaltonen turkulaisesta Tyyki Design Oy:stä.

Kierrätys onkin Tyykin malliston kärki-idea ja etenkin sen kierrätysmekot ovat saaneet suuren suosion. Halu suunnitella vanhasta uutta luovasti on kiehtonut yrittäjää jo kauan, tekemättä uusista tuotteista kuitenkaan “vanhan” näköisiä. Vuosien ammattitaito ja kokemus näkyvät vaatteiden hyvissä leikkauksissa ja värisilmän käytössä.

”Aurinkopaneelissa välkehtivät sävyt tummansinisestä sähkönsiniseen, josta poimimme värit myös Anun pukuun. Materiaalina pii on erittäin haurasta ja se on suunniteltava sellaiseen muotoon, ettei se hajoa käsiin. Puvun yläosaan on ommeltu satoja käsiteltyjä aurinkopaneelin rikkinäisiä paloja, jotka toimivat paljettimaisina koristeina”, Aaltonen kuvaa.

Suunnittelussa on otettu huomioon myös puvun jälkikäyttö, jotta se on päällä useampaan kertaan. Koristeellinen viittamainen yläosa voidaan poistaa linnan juhlien jälkeen, jolloin puku toimii myöhemmin merenneitohelmaisena iltapukuna.

Aurinkopaneelituotannon hukkamateriaalin käyttö Arevan asukokonaisuudessa on viety niin sanotusti päätyyn asti, sillä puvun lisäksi hänellä on asusteina paneelien valmistuksessa käytettävästä pinnoitetusta kuparilangasta ranne- ja korvakorut sekä aurinkopaneelisilpusta laminoitu iltalaukku.

Lisätietoja: Anu Areva, puh. 040 5083616, www.solarfinland.fi

Miia Aaltonen, puh. 040 7274948, www.tyyyki.fi