Vuoden 2023 matkailutunnustukset luovutettiin Naantalin Matkailugaalassa Kultaranta Resortissa torstaina 1.2.2024.
Uutiset

Vuoden 2023 Naantalin Master -matkailutunnustus jaettiin kahdelle taholle;Louhisaaren kartanon Kummituskierroksen työryhmälle ja yrittäjä Henri Nevarille

Vuoden 2023 matkailutunnustukset luovutettiin Naantalin Matkailugaalassa Kultaranta Resortissa torstaina 1.2.2024.

Vuoden 2023 Naantalin Master -matkailutunnustuksen saaja on Louhisaaren Kartanon Kummituskierroksen työryhmä, johon kuuluu käsikirjoituksen luoja kirjailija Niina Repo, Suomen Kansallismuseo, Naantalin Teatteri ja Visit Naantali.

Kummituskierrokset toteutettiin syksyllä 2023 jo seitsemättä kertaa. Pieniä lisäyksiä ja viilauksia lukuun ottamatta kierros on pysynyt samana ja noudattaa kirjailija Nina Revon käsikirjoitusta, joka muuntautui näytelmäkävelyksi Naantalin Teatterin johtajan Teija Söderholmin ohjaamana. Tarina sijoittuu komean Louhisaaren kartanolinnan, joka on rakennettu 1650-luvulla, uumeniin johdattaen katsojat 1700- ja 1800 lukujen Flemingien ja Mannerheimien aikaan ja herättäen kartanon aavetarinat henkiin. Oppaan johdolla osittain fiktiivinen kierros tutustuttaa kartanon synkkään menneisyyteen ja kiehtoviin ihmiskohtaloihin. Työryhmä koostuu monista eri taitajista, joita ilman näytelmäkävelyn toteutuminen ei olisi mahdollista; hyvä käsikirjoitus, jonka ammattitaitoinen ohjaaja luo eläväksi yhdessä näyttelijöiden kanssa. Kierrokset tuottaa Visit Naantali.

Työryhmän sitoutuneisuus ja motivaatio ja kummituskierrokselle kuuluvan jännitteen luominen ennen esitystä, esityksen aikana ja vielä esityksen jälkeenkin, on onnistunut jokaisella esityskerralla ja elämyksellisyys on toteutunut vuosien aikana kiitettävästi, joka on tullut esille vuosittain kerätyistä palautteista.

Elämäntyön Master annettiin yrittäjä Henri Nevarille monikymmenvuotisesta yrittäjyydestä ja ennen kaikkea Naantalin eteen tehdystä aktiivisesta työstä niin matkailun kuin kulttuurinkin saralla.

Henri Nevari on toiminut yrittäjänä Wanha Naantali Kaupassa vuodesta 1998 alkaen. Kauppa on jo itsessään nähtävyys, lähes kaikkea on myynnissä mitä turisti voi kaivata. Yhdistyksissä Henri on ollut aktiivinen: Naantalin Taidemuseon kannatusyhdistyksessä ensin hallituksessa ja sen jälkeen useamman vuoden puheenjohtajana. Naantalin Museoyhdistyksessä hän oli ensin hallituksessa ja sitten muutaman vuoden puheenjohtajana ja nyt taas hallituksessa varapuheenjohtajana. Vuodesta 2021 alkaen hän on ollut Vallis Gratiae yhdistyksen puheenjohtaja.

Henri oli perustamassa myös Naantalin Kulttuuritaloyhdistystä vuosituhannen alussa, jossa hän on toiminut mm. tapahtumajärjestäjänä ja varatoiminnantarkastajana.  Henrin aikaansaannoksia ovat mm. Naantalin Vappu, Mannerheiminkadun kirpputorit, Lasten Joulu vanhassa kaupungissa ja Trumputtajan perinteen uudelleen herättäminen. Lisäksi hän on ollut perustamassa Birgitan Yö – tapahtumaa ja vastannut sen ohjelmasta monena vuonna.  Huomionosoituksia on mm. Vuoden Tuikku, Naantalin Kulttuuripalkinnon saaja, Vallis Gratiae mitali sekä Naantalin Oppaiden Sukka -palkinto.