Carrus Delta Oy:n henkilökuntaa. Yritys sijaitsee Liedossa ja valmistaa räätälöityjä linja-autoja Volvolle.
Uutiset

Volvolle räätälöityjä linja-autoja valmistavan lietolaisen Carrus Deltan omistajuus vaihtuu

Pohjoismaiden johtavan linjaliikenne- ja turistibussien korivalmistajan ja merkittävän varsinaissuomalaisen työnantajan Carrus Deltan omistajuus vaihtuu. Yli 170 henkilöä työllistävän lietolaisyrityksen osakekanta siirtyy kaupassa yrityksessä jo ennestään johtotehtävissä työskenteleville henkilöille. Yhtiöllä on voimakas halu kasvaa edelleen.

Volvolle räätälöityjä linja-autoja kehittävä ja valmistava Carrus Delta Oy siirtyy uuteen omistukseen 1.7.2022 alkaen yhtiön sisäisellä osakekaupalla. Yrityksen nykyjohtoon kuuluvat Harri VarjonenJani Tapanainen ja Timo Ojala sekä Volvolta Carrus Deltalle siirtyvä Petteri Vuori ostavat yrityksen koko osakekannan.

– Halusimme varmistaa Carrus Deltan pitkän historian jatkuvuuden, ja siksi myyminen nykyiselle johdolle oli luonnollinen ja paras vaihtoehto. Meille on myös tärkeää, että omistuksen muutoksella on yhteistyökumppanimme Volvon vahva tuki, nykyiseen omistajaportaaseen kuuluva toimitusjohtaja Heimo Ylenius sanoo.

Carrus Delta on merkittävä työnantaja Turun seudulla. Liedon Nuolemolla sijaitseva yritys työllistää yli 170 henkilöä. Yrityksen yhteistyökumppaneiden kautta sen työllistävä vaikutus alueella on vielä tätäkin suurempi, sillä valtaosa alihankkijoista sijaitsee Varsinais-Suomessa. Yrityksen pitkäaikaisin yhteistyökumppani on Volvo Bussar Ab.

– Olemme viestineet työntekijöillemme ja sidosryhmillemme, että kauppaan ei liity muutoksia arjen tekemiseen. Meille on elintärkeää itsekin paikallisina omistajina sekä varmistaa vankka varsinaissuomalaisen työnantajan asemamme että entisestään vahvistaa sitä, tuleva hallituksen puheenjohtaja Harri Varjonen sanoo.

Panostusta omaan suunnittelu- ja tuotekehitystyöhön ympäristö edellä

Uusilla omistajilla on toimialalta pitkäaikaista kokemusta ja osaamista sekä intohimoa alaa ja yritystä kohtaan. He näkevät, että Carrus Deltalla on tulevaisuudessa potentiaalia laajentaa uusille liiketoiminta-alueille kuten suunnittelu- ja tuotekehityspalveluihin.

– Ulkopuoliselle toimintamme saattaa vaikuttaa liukuhihnatyöltä, mikä ei missään nimessä pidä paikkaansa. Olemme edistyksellinen insinööriyritys, joka valmistaa yksilöllisesti räätälöityjä linja-autojen koreja. Meillä on kasvunälkää, ja uskomme sen nälän täyttyvän panostamalla mittatilaustöiden rinnalla omaan suunnittelu- ja tuotekehitystyöhön tuleva toimitusjohtaja Petteri Vuori kertoo.

Linja-autojen kysyntä on kasvussa, mikä luo hyvän pohjan tulevaisuuden näkymille. Carrus Delta haluaa paitsi tarttua lujasti kiinni kasvunäkymien hyödyntämiseen myös toimia alan uutta kehittävänä pioneerina. Yksi tärkeä teema tämän ympärillä on ympäristöystävällisten ratkaisujen löytäminen.

– Alalla on käynnissä megatrendi päästöttömään suuntaan. Haluamme olla siinä mukana etulinjassa, ostajaryhmään kuuluva tuotekehitysjohtaja Jani Tapanainen sanoo.

Valmistuva Volvo-linja-auto. Kuva: Carrus Delta Oy

Carrus Delta Oy on Liedossa sijaitseva Pohjoismaiden johtava linjaliikenne- ja turistibussien korivalmistaja, joka toimii yhteistyössä Volvo Bussar Ab:n kanssa. Yritys työllistää tällä hetkellä yli 170 henkilöä, ja sen ennustettu liikevaihto vuodelle 2022 on 23,5 miljoonaa euroa.