Visit Turku Archipelago Oy:n (VTA) tehtävänä on vastata, johtaa ja koordinoida alueen kiinnostavien ja menestyvien matkakohteiden ja palveluiden verkosto uuteen kukoistukseen.
Uutiset

Visit Turku Archipelago nostaa Turun alueen matkailun maailmankartalle

Turku ja Turun alue tavoittelevat voimakasta matkailijoiden määrän kasvattamista. Työ tehdään vuoden 2023 alussa aloittaneessa uudessa Turun, Paraisten ja Naantalin yhteisessä matkailuyhtiö Visit Turku Archipelagossa. Työn kruununjalokivinä ovat Suomen kiinnostavimmat matkailukaupungit maailman kauneimman saariston syleilyssä.

Visit Turku Archipelago Oy:n (VTA) tehtävänä on vastata, johtaa ja koordinoida alueen kiinnostavien ja menestyvien matkakohteiden ja palveluiden verkosto uuteen kukoistukseen. Tavoitteena on johtaa sekä kotimaisten että kansainvälisten matkailijoiden määrät kasvuun strategisen destinaatiokehittämisen kautta.

Yhtiö vastaa jatkossa uuden alueellisen matkailubrändin rakentamisesta sekä markkinoinnista Suomessa ja kansainvälisillä markkinoilla.

Työtä vetää Visit Turku Archipelagon toimitusjohtaja Kristiina Kukkohovi.

– Suomen vanhin kaupunki, kulttuurikaupunki Turku on täynnä kiinnostavia asioita. Voimavaramme on koko aluetta leimaava uskomattoman upea merellisyys yhdistettynä kiinnostavaan sisältöön: tapahtumiin, museoihin ja ravintoloihin ja muiden yritysten antiin, toimitusjohtaja Kristiina Kukkohovi kuvailee.

Merkittävänä uudessa yhtiössä nähdään matkailun ympärivuotisuuteen panostaminen ja vahva yhteistyö niin matkailuyrittäjien kuin esimerkiksi kulttuuritoimijoidenkin kanssa. Digitaalisuus, kestävyys sekä datalla johtaminen ovat uuden yhtiön toiminnan ytimessä.

Turun kaupunginhallitus perusti Visit Turku Archipelago Oy -nimisen osakeyhtiön viime vuoden 2022 alussa. Yhtiö on rekisteröity kaupparekisteriin 31.8.2022 ja Turun kaupungin matkailutoiminnot ja henkilöstö on siirretty Visit Turku Archipelagoon vuoden 2023 alusta alkaen.

– Koska yhtiön ensisijaisena tavoitteena on alueen matkailuelinkeinon kehittyminen ja kasvu, ovat sen tärkeimpiä kumppaneita Turun seudulla ja saaristossa toimivat yritykset. VTA tekee yhteistyötä myös sellaisten yritysten kanssa, jotka eivät toimi yhtiön osakaskuntien alueella, kertoo Kristiina Kukkohovi.

Osana matkailutoimintojen uudelleenjärjestelyjä osakkaat ovat päättäneet yksimielisesti lopettaa matkailun operatiivista toimintaa Turussa aiemmin hoitaneen Turku Touring Oy:n liiketoiminnan ja siirtää sen tehtävät soveltuvin osin Visit Turku Archipelagon vastuulle.