Maanantaina 12.6. Hansakorttelissa voi tutustua alueen pienten lähiruuan tuottajien tuotteisiin.
Uutiset

Varsinaissuomalaiset lähiruuan tuottajat esittäytyvät ensi viikon maanantaina Hansakorttelissa

Turun ruokaviikot levittäytyvät myös Hansakorttelin Ruokapäiville 10.– 12.6. Viikonlopun aikana Hansakorttelin ravintolat tarjoavat parastaan ja Laitilan Wirvoitusjuomatehdas avaa oman kesäterassin Hansatorille. Maanantaina Hansatorin valtaavat varsinaissuomalaiset lähituottajat, jotka maistiaistarjoilujen lisäksi myös myyvät omia tuotteitaan. Päivä huipentuu Michelin-gaalan suoraan lähetykseen, jota voi seurata Hansatorin suurelta näytöltä maistellen kesäherkkuja.

Turun ruokaviikkoja juhlitaan myös Hansakorttelissa. Maanantaina 12.6. Hansakorttelissa voi tutustua alueen pienten lähiruuan tuottajien tuotteisiin. Auralainen Jymy Jäätelö maistattaa luomutilan maidosta valmistettuja jäätelöitään ja kaarinalainen POPS! Ice Pop -hedelmäjäätelöpuikkojaan. Turkulainen Smooth IT tarjoaa maistiaisia smoothieistaan ja lietolainen Rainion Luomutila tuo maisteltavaksi paikallisesti tuotettua ja gluteenitonta kvinoaa. Tuotteita voi ostaa Hansakorttelista myös mukaan.

”Turun alueella toimii monia laadukkaita ja vastuullisuuteen panostavia pientuottajia. Halusimme yhdessä Turun kaupungin kanssa tarjota heille tilaa esitellä omia tuotteitaan osana ruokapäiviämme. Toivomme, että turkulaiset lähtevät sankoin joukoin tutustumaan heihin ja maistamaan uusia makuja”, Hansakorttelin markkinointipäällikkö Mirva Järvinen kertoo.

Ruokapäivät käynnistyvät Hansakorttelissa jo viikonloppuna, jolloin Laitilan Wirvoitusjuomatehdas avaa oman kesäterassinsa Hansatorille. Tarjolla on alkoholittomia ja alkoholillisia tuotteita, minkä lisäksi maistellaan lähialueen herkkuja. Lauantaina 10.6. klo 13–14 paikallinen huippukokki Kari Aihinen on tavattavissa Suomalaisessa Kirjakaupassa ja esittelee Kape The Chef -uutuuskirjaansa.

”Myös Hansakorttelin omat ravintolat ja kahvilat ovat teemassa vahvasti mukana, ja tarjoilevat viikonlopun aikana etuja ja ruuan hyvää tunnelmaa asiakkaillemme”, Järvinen sanoo.

Yksi Hansakorttelin ruokapäivien kohokohdista on Michelin-gaala, jota voi seurata lähiruokatuottajapäivän päätteeksi suorana lähetyksenä Hansatorilta klo 18 alkaen.

”Paikalle kannattaa tulla hyvissä ajoin, sillä istumapaikkoja on rajatusti ja emme ota etukäteisvarauksia. Gaalaa voi myös seurata kesäterassilta käsin virvokkeita nauttien”, Järvinen kertoo.