Lievää nousua Varsinais-Suomen työttömyystilastoissa. Oppilaitoksista valmistuneet ovat tulleet työmarkkinoille, mutta nyt myös talouden epävarmuudet heijastuvat työllisyyskehitykseen. (Kuva: Pixabay)
Uutiset

Varsinais-Suomen työttömyys kääntyi lievään nousuun toukokuussa

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli toukokuun lopussa 19 600 työtöntä työnhakijaa. Toukokuun aikana työttömien määrä supistuu yleensä huhtikuuhun verrattuna mutta tällä kertaa määrä kasvoi 200 hengellä. Vuotta aiemmasta työttömien määrä on vähentynyt 4 600 henkilöllä (19 %) eli hitaammin kuin koko maassa yleisesti (22 %). Varsinais-Suomessa lomautettujen määrä aleni 2 300 (67 %) henkilöllä verrattuna vuodentakaiseen.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli toukokuun lopussa Varsinais-Suomessa 8,5 % eli 2,1 prosenttiyksikköä vähemmän kuin vuotta aiemmin. Näin työttömien osuus työvoimasta oli pienempi kuin koko maassa (8,9 %).

Toukokuussa työttömiä oli reilusti vähemmän kuin vuotta aiemmin kaikissa Varsinais-Suomen seutukunnissa. Suurin ero vuotta aiempaan oli Turunmaan seutukunnassa (25 %) ja pienin Loimaan seutukunnassa (15 %).

Työttömyysaste oli korkein Turun seudulla (9,1 %) sekä Turun kaupungissa (11,9 %). Pienin työttömyysaste oli Turunmaan saaristossa (5,6 %) sekä kunnista Sauvossa (2,9 %).

Toukokuun viimeisenä päivänä oli avoimia työpaikkoja tarjolla alueen työ- ja elinkeinotoimistossa 9 600 kappaletta eli enemmän (+48 %) kuin vuosi sitten. Kaikkiaan työpaikkoja oli avoinna toukokuun aikana 20 800 kappaletta, joista 10 200 oli uusia, toukokuun aikana avautuneita työpaikkoja.

Kesäkuussa työttömien työnhakijoiden ja lomautettujen määrä nousee normaalivuosina toukokuuhun verrattuna. Venäjän hyökkäyksestä johtuvan epävarmuuden lisäksi tiedossa on Valmet-Automotiven mittavat lomautukset ja irtisanomiset, jotka astuvat voimaan heinäkuussa.

Tarkempaa tietoa:

www.temtyollisyyskatsaus.fi

–  Kaikkien ely-keskusten ja koko maan viimeisin työllisyyskatsaus löytyy tästä samasta paikasta.

–  Palvelusta voi kopioida katsauksen kuviot ja niiden lähteenä olevat taulukot mm. excel-muodossa.

Työllisyyskatsaukset, Varsinais-Suomi

– Työllisyyskatsaukset pdf-muodossa