Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli marraskuun lopussa 19 600 työtöntä työnhakijaa.
Uutiset

Varsinais-Suomen työttömien määrässä vain pientä kasvua marraskuussa – pitkäaikaistyöttömyys ilahduttavalla lasku-uralla

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli marraskuun lopussa 19 600 työtöntä työnhakijaa. Marraskuun aikana työttömien määrä pysyy normaalisti samana lokakuuhun verrattuna, kuten tälläkin kertaa. Työttömien määrä nousi vain 100 hengellä edelliseen kuukauteen verrattuna. Vuotta aiemmasta on työttömien määrä vähentynyt 900 henkilöllä (4 %) eli hitaammin kuin koko maassa yleisesti (7%). Varsinais-Suomessa lomautettujen määrä laski 200 (14%) henkilöllä verrattuna vuodentakaiseen.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli marraskuun lopussa Varsinais-Suomessa 8,5% eli 0,4 prosenttiyksikköä vähemmän kuin vuotta aiemmin. Näin työttömien osuus työvoimasta oli pienempi kuin koko maassa (8,9 %).

Marraskuussa työttömiä oli Vakka-Suomea ja Salon seutua lukuun ottamatta vähemmän kaikissa kolmessa Varsinais-Suomen seutukunnassa kuin vuotta aiemmin. Suurin ero vuotta aiempaan oli Turun seutukunnassa (-6%). Vakka-Suomessa määrä oli selkeästi koholla (+13%). Työttömyysaste oli korkein Turun ja Salon seutukunnissa (8,8%) sekä Turun kaupungissa (11,4%). Pienin työttömyysaste oli Turunmaan saaristossa (6,0%) sekä kunnista Ruskolla (3,3%).
Marraskuun viimeisenä päivänä oli avoimia työpaikkoja tarjolla alueen työ- ja elinkeinotoimistossa 5 300 kappaletta eli vähemmän (-26 %) kuin vuosi sitten. Kolmen viime kuukauden aikana uusia työpaikkoja on avautunut 22 600 kpl eli 15 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Kaikkiaan työpaikkoja oli avoinna marraskuun aikana 12 500 kappaletta, joista 6 800 oli uusia, marraskuun aikana avautuneita työpaikkoja. Näin uusia työpaikkoja tuli marraskuussa tarjolle 25% vähemmän kuin vuotta aiemmin.
Joulukuussa työttömien työnhakijoiden ja lomautettujen määrä ponnahtaa normaalisti melko voimakkaasti ylös marraskuuhun verrattuna.
Tarkempaa tietoa:
www.temtyollisyyskatsaus.fi

  • Kaikkien ely-keskusten ja koko maan viimeisin työllisyyskatsaus löytyy tästä samasta paikasta.
  • Palvelusta voi kopioida katsauksen kuviot ja niiden lähteenä olevat taulukot mm. excel-muodossa.
    Työllisyyskatsaukset, Varsinais-Suomi
  • Työllisyyskatsaukset pdf-muodossa

Yhteyshenkilöt
Timo Vahtonen
Työelämäkoordinaattori
ELY-keskus
Puh: +358295020035
timo.vahtonen@ely-keskus.fi