Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli kesäkuun lopussa 21 700 työtöntä työnhakijaa.
Uutiset

Varsinais-Suomen työttömien määrä trendinomaisessa nousussa kesäkuussa

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli kesäkuun lopussa 21 700 työtöntä työnhakijaa. Kesäkuun aikana työttömien määrä nousee normaalitilanteessa selvästi toukokuuhun verrattuna, kuten kävi tälläkin kertaa. Työttömien määrä kasvoi 2 500 hengellä edelliseen kuukauteen verrattuna. Vuotta aiemmasta on työttömien määrä laskenut 100 henkilöllä (0 %), kun koko maan työttömyysaste on noussut samassa ajassa 1,9 %. Varsinais-Suomessa lomautettujen määrä nousi 400 henkilöllä (33 %) verrattuna vuodentakaiseen.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli kesäkuun lopussa Varsinais-Suomessa 9,4 % eli 0,1 prosenttiyksikköä vähemmän kuin vuotta aiemmin. Työttömien osuus työvoimasta oli selvästi pienempi kuin koko maassa (10,0 %) keskimäärin.

Kesäkuussa työttömiä oli muissa Varsinais-Suomen seutukunnissa vuotta aiempaa vähemmän paitsi Vakka-Suomessa. Vakka-Suomessa oli työttömiä 40 prosenttia enemmän kuin viime vuonna pitkälti autotehtaan irtisanomisten ja lomautusten takia.

Varsinais-Suomen työttömyysaste oli korkein Turun seudulla (9,8 %) sekä Turussa (12,5 %). Pienin työttömyysaste oli Turunmaan saaristossa (6,0 %) sekä kunnista Sauvossa (4,1 %).Kesäkuussa työttömien työnhakijoiden määrä nousee normaalivuosina selkeästi toukokuuhun verrattuna.

Kesäkuun viimeisenä päivänä oli avoimia työpaikkoja tarjolla alueen työ- ja elinkeinotoimistossa 5 000 kappaletta eli vähemmän (-38 %) kuin vuosi sitten. Kolmen viime kuukauden aikana uusia työpaikkoja on avautunut 20 900 kpl eli 31 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Kaikkiaan työpaikkoja oli avoinna kesäkuun aikana 11 600 kappaletta, joista 6 200 oli uusia, kesäkuun aikana avautuneita työpaikkoja. Näin uusia työpaikkoja tuli kesäkuussa tarjolle 29 % vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Heinäkuussa työttömien työnhakijoiden määrä nousee normaalivuosina reippaanlaisesti kesäkuuhun verrattuna.