Työttömien määrä nousi 1 900 hengellä edelliseen kuukauteen verrattuna
Uutiset

Varsinais-Suomen työttömien määrä nousi 1900 hengellä joulukuussa – pitkäaikaistyöttömyys silti laskussa

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli joulukuun lopussa 21 500 työtöntä työnhakijaa. Joulukuun aikana työttömien määrä kasvaa normaalisti selvästi marraskuuhun verrattuna, kuten tälläkin kertaa. Työttömien määrä nousi 1 900 hengellä edelliseen kuukauteen verrattuna. Vuotta aiemmasta on työttömien määrä vähentynyt 900 henkilöllä (4 %) eli hitaammin kuin koko maassa yleisesti (5%). Varsinais-Suomessa lomautettujen määrä laski alle 100 henkilöllä (2%) verrattuna vuodentakaiseen.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli joulukuun lopussa Varsinais-Suomessa 9,4% eli 0,4 prosenttiyksikköä vähemmän kuin vuotta aiemmin. Näin työttömien osuus työvoimasta oli pienempi kuin koko maassa (9,9 %).

Joulukuussa työttömiä oli Vakka-Suomea lukuun ottamatta vähemmän kaikissa neljässä Varsinais-Suomen seutukunnassa kuin vuotta aiemmin. Suurin ero vuotta aiempaan oli Turun seutukunnassa (-5%). Vakka-Suomessa määrä oli selkeästi koholla (+13%).

Työttömyysaste oli korkein Salon seutukunnassa (9,8%) sekä Turun kaupungissa (12,3%). Pienin työttömyysaste oli Turunmaan saaristossa (6,5%) sekä kunnista Ruskolla (3,7%).

Joulukuun viimeisenä päivänä oli avoimia työpaikkoja tarjolla alueen työ- ja elinkeinotoimistossa 5 500 kappaletta eli vähemmän (-25 %) kuin vuosi sitten. Kolmen viime kuukauden aikana uusia työpaikkoja on avautunut 21 200 kpl eli 18 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Kaikkiaan työpaikkoja oli avoinna joulukuun aikana 11 700 kappaletta, joista 6 500 oli uusia, joulukuun aikana avautuneita työpaikkoja. Näin uusia työpaikkoja tuli joulukuussa tarjolle 20% vähemmän kuin vuotta aiemmin. Toki edelleen ollaan paikkamäärissä verrattain korkealla tasolla.

Tammikuussa työttömien työnhakijoiden määrä laskee normaalivuosina suhteellisen voimakkaasti joulukuuhun verrattuna.

Tarkempaa tietoa:

www.temtyollisyyskatsaus.fi

–  Kaikkien ely-keskusten ja koko maan viimeisin työllisyyskatsaus löytyy tästä samasta paikasta.

–  Palvelusta voi kopioida katsauksen kuviot ja niiden lähteenä olevat taulukot mm. excel-muodossa.

Työllisyyskatsaukset, Varsinais-Suomi