Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli huhtikuun lopussa 19 400 työtöntä työnhakijaa.
Uutiset

Varsinais-Suomen työttömien määrä laski vielä huhtikuussa – synkemmät ajat jo nähtävissä

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli huhtikuun lopussa 19 400 työtöntä työnhakijaa. Huhtikuun aikana työttömien määrä laskee normaalitilanteessa maaliskuuhun verrattuna, kuten kävi tälläkin kertaa. Työttömien määrä laski 1 300 hengellä edelliseen kuukauteen verrattuna. Vuotta aiemmasta on työttömien määrä lisääntynyt 100 henkilöllä (0,3 %) eli hitaammin kuin koko maassa yleisesti (3 %). Varsinais-Suomessa lomautettujen määrä nousi 100 henkilöllä (7 %) verrattuna vuodentakaiseen.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli huhtikuun lopussa Varsinais-Suomessa 8,4 % eli 0,1 prosenttiyksikköä vähemmän kuin vuotta aiemmin. Työttömien osuus työvoimasta oli selvästi pienempi kuin koko maassa (9,3 %) keskimäärin.

Huhtikuussa työttömiä oli Salon seudulla ja Turunmaalla vähemmän ja Vakka-Suomessa enemmän verrattuna vuodentakaiseen tilanteeseen. Turun ja Loimaan seudulla määrä oli jotakuinkin samalla tasolla. Vakka-Suomen kohdalla on hyvä huomata, että työttömien määrä tulee lähikuukausina nousemaan roimasti Uudenkaupungin autotehtaan irtisanomisten ja lomautusten takia.

Varsinais-Suomen työttömyysaste oli korkein Turun seudulla (8,8 %) sekä Turussa (11,3 %). Pienin työttömyysaste oli Turunmaan saaristossa (5,6 %) sekä kunnista Ruskolla (3,6 %).

Huhtikuun viimeisenä päivänä oli avoimia työpaikkoja tarjolla alueen työ- ja elinkeinotoimistossa 7 000 kappaletta eli vähemmän (-38 %) kuin vuosi sitten. Kolmen viime kuukauden aikana uusia työpaikkoja on avautunut 25 100 kpl eli 26 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Kaikkiaan työpaikkoja oli avoinna huhtikuun aikana 15 200 kappaletta, joista 7 300 oli uusia, huhtikuun aikana avautuneita työpaikkoja. Näin uusia työpaikkoja tuli huhtikuussa tarjolle 36 % vähemmän kuin vuotta aiemmin. Edelleen ollaan työpaikkamäärissä kuitenkin verrattain korkealla tasolla.

Toukokuussa työttömien työnhakijoiden määrä laskee normaalivuosina jonkin verran huhtikuuhun verrattuna.