Työttömyys kasvussa
Varsinais-Suomen työttömyys on kasvanut 1600 henkilöllä, mutta vuotta aiempaan verrattuna työttömiä on edelleen vähemmän.
Uutiset

Varsinais-Suomen ELY-keskus: työttömiä työnhakijoita 23 400

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli heinäkuun lopussa 23 400 työtöntä työnhakijaa. Heinäkuun aikana työttömien määrä kasvaa yleensä reilusti kesäkuuhun verrattuna ja tällä kertaa määrä kasvoi 1 600 hengellä.

Vuotta aiemmasta työttömien määrä on vähentynyt 2 800 henkilöllä (11 %) eli hitaammin kuin koko maassa yleisesti (16%). Varsinais-Suomessa lomautettujen määrä aleni 900 (32%) henkilöllä verrattuna vuodentakaiseen. 

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli heinäkuun lopussa Varsinais-Suomessa 10,2 % eli 1,2 prosenttiyksikköä vähemmän kuin vuotta aiemmin. Näin työttömien osuus työvoimasta oli niukasti pienempi kuin koko maassa (10,3 %). 

Heinäkuussa työttömiä oli Vakka-Suomea lukuun ottamatta kaikissa muissa Varsinais-Suomen seutukunnissa reilusti vähemmän kuin vuotta aiemmin. Suurin ero vuotta aiempaan oli Salon seutukunnassa (-14%) ja pienin Vakka-Suomessa, jossa määrä kasvoi (+11%).

Työttömyysaste oli korkein Turun seudulla (10,7 %) sekä Turun kaupungissa (13,8 %). Pienin työttömyysaste oli Turunmaan saaristossa (6,2 %) sekä kunnista Sauvossa (3,9 %). Vakka-Suomen tilannetta synkistivät heinäkuulle osuneet Valmet Automotiven irtisanomiset ja lomautukset merkittävästi. 

Heinäkuun viimeisenä päivänä oli avoimia työpaikkoja tarjolla alueen työ- ja elinkeinotoimistossa 8 200 kappaletta eli enemmän (+31 %) kuin vuosi sitten. Kolmen viime kuukauden aikana uusia työpaikkoja on avautunut 36 200 kpl eli 4 000 (+18%) enemmän kuin vuotta aiemmin. 

Elokuussa työttömien työnhakijoiden ja lomautettujen määrä laskee normaalivuosina reippaasti heinäkuuhun verrattuna. 

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus

Koko Suomen työllisyyskatsaus