J. Vainion Liikenne Oy voitti Varsinais-Suomen ELY-keskuksen tarjouskilpailun linja-autoliikenteen linjasta Kemiönsaari-Sauvo-Turku.
Uutiset

Varsinais-Suomen ELY-keskus on kilpailuttanut linja-autoliikenteen linjan Kemiönsaari-Sauvo-Turku

Kilpailutuksen myötä linjanumerointi muuttuu ja asiakkaille tulee uusia säännölliseen matkustukseen soveltuvia lipputuotteita. Tarjouskilpailun mukainen uusi sopimuskausi käynnistyy 1.1.2023. Alkuvuoden 1.1.2023-30.4.2023 aikana matkalippujen hinnat ovat asiakkaille arvonlisäverottomia eli 10 % halvempia kuin nyt.

J. Vainion Liikenne Oy voitti Varsinais-Suomen ELY-keskuksen tarjouskilpailun linja-autoliikenteen linjasta Kemiönsaari-Sauvo-Turku. Tarjouskilpailun mukainen uusi sopimuskausi käynnistyy 1.1.2023. J. Vainion Liikenne Oy on myös linjojen nykyinen liikennöitsijä.

Suurin liikennöintiä koskeva muutos koskee linjanumerointia. Nykyisin linjaa ajetaan numerolla 702. Jatkossa liikenteitä ajetaan numeroilla 720-727. Linja 720 ajaa Sauvon ja Turun väliä. Linjat 721-723 ajavat Kemiön ja Turun väliä – numero osoittaa, lähteekö auto Kemiöstä (721), Taalintehtaalta (722) vai Kasnäsistä (723). Linjat 724-727 ovat Kemiönsaaren sisäisiä linjoja.

Liikennekokonaisuus on vuorotarjonnaltaan vastaava kuin tälläkin hetkellä. Aikatauluvarmuuden parantamiseksi on tehty tiettyjä muutoksia.

Liikenteessä otetaan käyttöön Seutu+-kausilippu. Kausilipulla voi 30 vrk ajan tehdä rajattomasti matkoja lipun maantieteellisellä kelpoisuusalueella. Kemiönsaari 1 lippu on tarkoitettu Kemiönsaaren kunnan sisäiseen matkustukseen sekä linjan 520 Kemiönsaari-Salo matkustukseen. Kemiönsaari 2 -lipulla voi matkustaa em. linjoilla sekä sen lisäksi linjoilla 721-723 Kemiönsaari-Sauvo-Turku. Kemiönsaari 2 -lippuun sisältyy myös jatko- ja vaihtomatkaoikeus Turun seudun Föli-liikenteessä. Kemiönsaari 1 -lippu maksaa 70 e ja Kemiönsaari 2 -lippu 140 e. Seutu+-kausilippu on hankittavissa mobiililisovelluksena tai korttiversiona. Kortin voi tilata www.seutuplus.fi-sivustolta tai sen voi käydä hakemassa Kemiönsaaren kunnan kirjastoista. Korttia voi ladata www.seutuplus.fi-sivustolla tai Kemiönsaaren kunnan kirjastoissa.

Kemiönsaari-Sauvo-Turku-liikenteen kertalippujen ja kausilippujen hinnat laskevat -10 % ajanjaksolla 1.1.-30.4.2023. Laki arvonlisäverolain väliaikaisesta muuttamisesta on hyväksytty eduskunnassa. Lain mukaan kotimaan henkilökuljetukset vapautetaan määräaikaisesti verosta ja tarkoituksena on henkilökuljetusten kuluttajahintojen alentaminen ja kotitalouksien ostovoiman parantaminen. Matkalippujen hinnanmuutokset ovat voimassa, kun lippu ostetaan aikavälillä 1.1.2023-30.4.2023.

Tarjouskilpailun mukaisen liikenteen sopimuskausi kestää kolme vuotta ja sopimukseen sisältyy kolmen vuoden optiomahdollisuus. Liikenteen kustannuksista vastaavat Varsinais-Suomen ELY-keskus, Kemiönsaaren kunta ja Sauvon kunta. Turun seudullinen viranomainen maksaa liikenteeseen nousukorvauksia. Linjaston liikenne täydentää Turun seudullisen viranomaisen palvelutarjontaa ja Fölin alueella Kaarinassa ja Turussa noudatetaan siten Föli-alueen viranomaisen hinnastoa.

Lisätietoja:

Tarjouskilpailusta: Varsinais-Suomen ELY-keskus, Joukkoliikenteen projektipäälliköt Markus Kivelä markus.kivela@ely-keskus.fi p. 0295 022 007 (lomalla 5.1 saakka) tai Soile Koskela soile.koskela@ely-keskus.fi p. 0295 022 798

Liikennöinnistä: J. Vainion Liikenne Oy, Toimitusjohtaja Matti Vainio p. 0400 535 335. matti.vainio@vainionliikenne.fi