SVK järjestää maahanmuuttajille Street fishing -katukalastustapahtuman Turun ydinkeskustassa Aurajoella (kisakeskus Turun Lähtölaituri, Kristiinankadun pää) tiistaina 26.7. klo 17–20. Lahjoita onkivälineet, jotka SVK toimittaa SPR:n Turun vastaanottokeskukseen. Voit myös itse auttaa ja viedä maahanmuuttajia kalastamaan. Matalan kynnyksen kalastuskilpailussa on lapset otettu huomioon.
Uutiset

Vapaa-ajankalastajat ry:n kesätempauksessa 26.7. opetetaan maahanmuuttajia kalastamisen taitoihin – lahjoita kalastusvälineitä ja osallistu

Suomen Vapaa-ajankalastajien kesäkampanja ”Kalailoa ilman rajoja” kannustaa suomalaisia auttamaan kotoutuvia maahanmuuttajia lahjoittamalla kalastusvälineitä ja viemällä heitä kalastamaan. Turussa voi lahjoittaa uusia tai hyväkuntoisia onkivälineitä Street fishing -tapahtumassa tiistaina 26.7. klo 17–20.

Suomen Vapaa-ajankalastajat (SVK) on käynnistänyt kesäksi Kalailoa ilman rajoja -hankkeen, jossa kannustetaan suomalaisperheitä viemään kotoutuvia maahanmuuttajaperheitä kalaan.

Turussa kohtaamisten järjestämisessä SVK:ta auttaa Suomen Punaisen Ristin (SPR) ylläpitämä vastaanottokeskus. SPR:n maahanmuuttajaohjelman kehittämispäällikön Johanna Matikaisen mukaan ystävällinen vastaanotto ja ihmisten väliset kohtaamiset ovat tärkeä tuki maahan muuttaneiden kotoutumiselle.

– Kotoutumisen alkuvaiheessa on tärkeää, että ihmiset tutustuvat uuteen paikkakuntaan ja saavat sosiaalisia kontakteja. Siten kotoutuminen pääsee hyvin alkuun, Matikainen toteaa.

SVK lahjoittaa vastaanottokeskukselle tarpeellisen välineistön ja tietopaketin kalastamisen aloittamiseen turvallisesti. Vastaanottokeskus luovuttaa niitä edelleen kalastuksesta kiinnostuneiden asukkaidensa käyttöön.

Jos olet kiinnostunut viemään maahanmuuttajaperheitä kalastamaan, ilmoittaudu vapaaehtoiseksi Suomen Vapaa-ajankalastajien sivustolla olevalla lomakkeella. SVK lahjoittaa perheelle tarvittaessa onkivälineet, jotka voi tilata ilmoittautumislomakkeen kautta. Välinesettejä on rajallinen määrä.

Lahjoita onkivälineitä Street fishing Turku -kilpailussa 26.7.

Tapahtuman lisäksi SVK kannustaa kaikkia suomalaisia lahjoittamaan uusia tai hyväkuntoisia onkivälineitä kampanjassa mukana olevien vastaanottokeskusten asukkaiden käyttöön.

– Lahjoitettavien onkivälineiden tulisi olla heti käyttövalmiita. Parhaiten tarkoitukseen sopii 3–5 metrin onkivapa varustettuna toimivalla onkilaitteella, joka koostuu onkipohjasta, siimasta, kapeahkosta kohosta, sopivista painoista sekä koukusta, SVK:n tiedottaja Jaana Vetikko sanoo.

Turun seudulla lahjoituksia voi toimittaa SVK:n järjestämään Street fishing -katukalastustapahtumaan Turun ydinkeskustassa Aurajoella (kisakeskus Turun Lähtölaituri, Kristiinankadun pää) tiistaina 26.7. klo 17–20. SVK toimittaa kerätyt lahjoitukset Turun vastaanottokeskukseen, jota ylläpitää Suomen Punainen Risti.

Vetikko kuvaa Street fishing -tapahtumia matalan kynnyksen kilpailuiksi, joissa kalastetaan urbaanissa ympäristössä kaverin kanssa.

Vapaa-ajankalastusta harrastaa jo 1,5 miljoonaa suomalaista. Kalastus on perinteikäs osa suomalaista kulttuuria ja se myös tutkitusti lisää harrastajansa psyykkistä, fyysistä ja sosiaalista hyvinvointia.

– Kalastus ja veden äärellä oleilu on monille terapiaa. Stressitön, hyvinvointia mielelle ja keholle tuova harrastus antaa vastapainoa myös epävakaaseen maailmantilanteeseen. Lisäksi se voi olla luonteva tapa tutustua uusiin ihmisiin. Siksi halusimme tämän kesän kampanjassamme jakaa kalastuksen tuomaa hyvinvointia ja iloa – ilman rajoja, Vetikko kertoo.

– Näihin rentoihin kilpailuihin voi ilmoittautua kuka vain ja samalla pääsee kokeilemaan, mitä kaupunkikeskustat tarjoavat kalastuksen harrastajalle. Homma on tehty toimimaan kaikille ikään ja sukupuoleen katsomatta, ja nuoret saavat kilpailussa tasoitusta.

Osallistu Kalailoa ilman rajoja -kampanjaan: www.vapaa-ajankalastaja.fi/kalailoa.

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö edistää vapaa-ajankalastajien kalastusmahdollisuuksia sekä neuvoo järjestäytyneitä ja järjestäytymättömiä vapaa-ajankalastajia kestävän käytön mukaisessa kalastuksessa. Järjestön 13 vapaa-ajankalastajapiirin 460 seurassa toimii yhteensä noin 33 000 kalastuksen harrastajaa. Yhdistys julkaisee Vapaa-ajan Kalastaja -jäsenlehteä.