Uutiset

Valmet Automotive käynnistää muutosneuvottelut – sopeutustarve enintään 1100 henkilöä

Valmet Automotive on antanut perjantaina 29.4. neuvotteluesityksen henkilöstön vähentämistarpeesta Uudenkaupungin autotehtaalla. Esityksen perusteena on tuotannollinen ja taloudellinen sopeutustarve, joka johtuu autotuotannon määrän merkittävästä vähenemisestä tulevan syksyn aikana.

Uudenkaupungin autotehtaalla Mercedes-Benzin A-sarjan tuotanto jatkuu suunnitelmien mukaisesti, sillä välitön uhka mallin valmistuksen keskeyttämisestä komponenttipulan vuoksi on väistynyt. GLC-katumaasturin valmistus on päättymässä sopimuksen mukaisesti kesäkuussa, eikä korvaavaa tuotantoa ole nopealla aikataululla saatavilla.

Tuotantomäärien laskuun liittyvät muutosneuvottelut koskevat koko autonvalmistusliiketoimintaan liittyvää henkilöstöä. Sopeutustarve on enintään 1100 henkilöä. Työnantaja harkitsee toimenpiteeksi lomautuksia, irtisanomisia ja toimenkuvien muutoksia. Sopeutustarpeen toteutukseen etsitään neuvotteluissa henkilöstön ja yrityksen edut parhaiten huomioivia ratkaisuja.

Muutosneuvotteluissa käsiteltävä sopeutustarve ei koske yrityksen akkuliiketoimintoja, A-sarjan valmistusta, eikä käynnissä olevia projektitöitä. Valmet Automotive on aiemmin ilmoittanut kahdesta sähköautoprojektista, jotka tulevat tuotantoon Uudenkaupungin autotehtaalla vuosina 2022 ja 2023.