Lightyear 0 -sähköauto
Uutiset

Valmet Automotive: ensimmäinen esisarjan Lightyear 0 -sähköauto on valmistunut

Valmet Automotive on saanut valmiiksi ensimmäisen Lightyear 0 -mallin esisarjan sähköauton Uudenkaupungin autotehtaalla. Esisarja on tärkeä vaihe auton tuotannollistamisessa, asiakasautojen valmistus alkaa kuluvan vuoden lopulla. Lightyear 0 on maailman ensimmäinen SEV (solar electric vehicle), aurinkoenergiaa ajoakun lataamiseen käyttävä sähköauto.

Lightyear esitteli autonsa sarjatuotantomallin heinäkuussa 2022. Valmet Automotiven projektitiimi on perehtynyt mallin rakentamiseen Lightyearin toimipaikassa Helmondissa, Hollannissa, ja on nyt saanut valmiiksi ensimmäisen sarjatuotantospesifikaation mukaisen Lightyear 0 -sähköauton Uudenkaupungin autotehtaalla.

Kaikki esisarjan autot valmistetaan erityisesti prototyyppien ja esisarjamallien valmistamiseen tarkoitetuissa tiloissa. Rakennustyöt Lightyear 0 -mallin valmistamiseen käytettävällä tuotantolinjalla etenevät suunnitelmien mukaisesti yhteistyössä Lightyearin asiantuntijoiden kanssa. Linjaa rakennetaan autotehtaan uusimpaan osaan.

Tuotantolinjalla hyödynnetään uusimpia teknologiaratkaisuja, kuten ihmisten kanssa toimivaa yhteistyörobottia laserhitsauksessa. Erityistä huomiota kiinnitetään työn turvallisuuteen ja ergonomiaan. Lisähenkilöiden valinnat ja koulutus Lightyear 0 -mallin valmistustiimiin ovat jo alkaneet Uudenkaupungin autotehtaalla.

  • Meillä on syytä olla ylpeitä Valmet Automotiven uusimmasta saavutuksesta, ensimmäisen Lightyear 0 -esisarja-auton valmistumisesta. Tämä on tärkeä askel kohti aurinkosähköauton tuotannon alkamista ja uudenlaisen sähköautounelman toteutumista, kertoo Valmet Automotiven valmistustoiminnan johtaja Pasi Rannus.

Valmet Automotive julkisti valmistussopimuksen Lightyearin kanssa heinäkuussa 2021. Sopimus vastaa erinomaisesti sähköiseen liikenteeseen ja kestävään kehitykseen keskittyvän Valmet Automotiven tavoitteita. Samalla myös yhtiön sähköautoihin liittyvä valmistusosaaminen ja tietotaito nousevat toimialan huipulle.

Lisätietoja:

Mikael Mäki, viestintäpäällikkö, Valmet Automotive

050 317 4308

mikael.maki@valmet-automotive.com