Avantin toimipisteen vastaanotossa työskentelevä Jere Koivisto ja Juha-Matti Ruuskanen toivottavat asiakkaat tervetulleeksi ajanvaraushuoltoihin sekä perinteisellä jonotusperiaatteella toimiviin pikahuoltoihin.
Hyvät yritykset, kaupallinen yhteistyö

VAK Huoltosopimus pitää kaluston liikenteessä

VAK Huoltopalvelujen Avantin toimipiste on palvellut Varsinais-Suomen asiakaskuntaa Liedossa jo lähes neljä vuotta. Toimintamme on vakiintunut ja työntekijöitä toimipisteessä on nyt jo 45, kertoo toimitusjohtaja Juha-Matti Ruuskanen.

Teemme täällä 6000 neliön huolto- ja korjaamohallissamme kaikki raskaan kuljetuskaluston huollot ja korjaukset: korikorjaukset, perävaunujen runko- ja alustatyöt sekä sähkötyöt, ja lisäksi huollamme ja tarkastamme asiantuntevasti monenlaiset lisälaitteet.  

Viime vuonna 50 vuotta täyttänyt VAK Oy on ainoa raskaan kaluston valmistaja, jolla on oma valtakunnallinen huoltopalveluverkostonsa. VAK Huoltopalvelut Oy huoltaa ja korjaa kuitenkin myös muut maanteillä liikkuvat raskaan kaluston merkit.

Uutta kasvua haetaan asiakkaan arkea helpottavista huolto- ja huolenpitosopimuksista.

Haluamme pitää asiakkaidemme kuljetuskalustosta hyvää huolta ja tarjoamme nyt sopimuksia, joilla kaluston kunnossapito helpottuu. Uuden VAK-tuotteen ostaja saa kauttamme varsin kattavan V-Care Huolenpitosopimuksen. Pystymme sisällyttämään vakiokuukausihintaan mm. kaikkien kuluvien osien korjaamisen, minkä ansiosta asiakas pysyy helposti selvillä kustannuksistaan, toteaa Ruuskanen.

V-Service Huoltosopimusta tarjoamme kaikille perävaunuille merkistä riippumatta. Kun perävaunun huoltoväli on täyttymässä, asiakas saa meiltä huoltoonkutsun. Huoltosopimus koskee pelkkiä huoltoja, mutta tarjoamme etuja huollon yhteydessä havaittujen vikojen korjauksista.

Dynamometrillä tarkistetaan perävaunun jarrut katsastusta varten, joka myös onnistuu A-Katsastuksen toimesta VAK Huoltopalveluiden Avantin tiloissa.

Kolarikorjaukset keskitetty Avantiin

VAK Huoltopalvelujen Avantin toimipisteessä huolletaan ja korjataan perävaunut ja päällirakenteet sekä lisävarusteet koko Varsinais-Suomesta. Tämän lisäksi kaikki kolarikorjaukset on keskitetty maanlaajuisesti Lietoon – ja korjauksia tuodaan jopa Ruotsista asti.

Tälläkin hetkellä täällä on korjattavana kolme Ruotsista tuotua isoa kolarikorjausta. Vaikka meillä on nykyään toimipiste myös Västeråsissa, kuljetus Lietoon kannattaa, koska ns. täystuhokorjauksessa kuljettamisen osuus jää kuitenkin pieneksi. Kyseessä voi olla kymmenien tuhansien eurojen korjaus, jossa perävaunusta ei ole jäänyt jäljelle kuin lattia, Ruuskanen selittää.

Päivittäisessä toiminnassa huolto ja katsastukset ovat kuitenkin merkittävämpiä. Katsastuksessa VAK:n yhteistyökumppanina Liedossa on A-Katsastus.

Yhteistyökumppanina meillä toimii myös V-S Pesupiste, joka vastaa raskaan kaluston pesulinjastamme. Olemme todenneet, että on parempi, kun jokainen keskittyy omaan ydinosaamiseensa. Erikoispitkienkin rekkojen pesu onnistuu heidän toimestaan joko ajanvarauksella tai myös nonstopina, sanoo Ruuskanen.

Yksi etu tästä on myös se, että mahdolliset viat löytyvät helpommin, kun päästään huoltamaan pestyä autoa. Yhteistyö on toiminut hyvin, ja samalla pystymme tarjoamaan asiakkaillemme kokonaisvaltaista palvelua, jossa asiakkaan ei tarvitse muuta kuin ajaa autonsa meille ja hakea sen sitten puhtaana, huollettuna ja katsastettuna. Kaluston seisokkiaika jää silloin mahdollisimman lyhyeksi.

Asentaja Niko Nylund purkaa kolaroitua täyspitkää perävaunua alkutekijöihinsä, minkä jälkeen kori voidaan rakentaa Liedossa uudelleen.

Osaavista tekijöistä jatkuva haku

Juha-Matti Ruuskanen on tyytyväinen VAK Huoltopalvelujen sijaintiin Avantin kasvavassa logistiikkakeskittymässä.

Liedon kaupunki haluaa panostaa Avantin kehittämiseen edelleen. Kun liikennejärjestelmät vielä paranevat ja uusi Ohikulkutien liittymä valmistuu tämän vuoden aikana, helpottaa se myös meidän toimintaamme.

Alueelle tulee koko ajan uusia toimijoita, ja väistämättä kilpailuakin, mutta sitä Juha-Matti Ruuskanen ei pidä ongelmana. Sen sijaan osaavan henkilökunnan rekrytointi on ollut tietynlainen haaste kasvavalle huoltotoiminnalle.  

Vaikka työvoimapula onkin aavistuksen verran helpottunut, meillä on koko ajan osaavan henkilöstön haku päällä. Olemme hankkineet uusia työntekijöitä myös oppisopimuksilla. Meillä on siihen nyt hyvä kumppani, jonka avulla olemme saaneet motivoitua alanvaihtajia ja myös sellaisia asentajia, joilta on puuttunut alan tutkinto.

Avantintie 24, 21420 Lieto
Töiden vastaanotto
p. 020 7656 480
Aukioloajat arkisin 06-22, lauantaisin 07-15
www.vak.fi