PRH ilmoitus
Kirjaudu YTJ-palveluun. Valitse "Muuta yrityksen tietoja tai lähetä tilinpäätös". Sen jälkeen anna yrityksesi Y-tunnus ja valitse "Ilmoita tilinpäätös kaupparekisteriin".
Uutiset

Uutta yrityksille: Ilmoita tilinpäätös kaupparekisteriin YTJ-palvelussa – sähköpostilla voi ilmoittaa enää 31.12.2022 asti 

Nyt voit ilmoittaa tilinpäätöksen kaupparekisteriin netissä YTJ-palvelussa. Sähköpostilla voit ilmoittaa vielä tämän vuoden loppuun eli 31.12.2022 asti. Sen jälkeen PRH ei enää ota vastaan tilinpäätöksiä sähköpostitse.

Osakeyhtiön ja osuuskunnan täytyy ilmoittaa vahvistettu tilinpäätös kaupparekisteriin jokaiselta tilikaudelta (vaikka toimintaa ei olisi ollut). Tee ilmoitus vasta, kun yhtiökokous tai osuuskunnan kokous on vahvistanut tilinpäätöksen. Tilinpäätöksen täytyy sisältää kaikki laissa säädetyt asiakirjat.

Näin ilmoitat tilinpäätöksen YTJ-palvelussa

YTJ-palvelu ohjaa sinua tilinpäätöksen ilmoittamisessa. Palveluun kirjautumiseen tarvitset suomalaisen henkilötunnuksen ja lisäksi joko henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen tai sirullisen henkilökortin (HST-kortti).

Kirjaudu YTJ-palveluun. Valitse “Muuta yrityksen tietoja tai lähetä tilinpäätös”. Sen jälkeen anna yrityksesi Y-tunnus ja valitse “Ilmoita tilinpäätös kaupparekisteriin”.

Täytä pyydetyt tiedot ja liitä mukaan tarvittavat liitteet. Tarkista prh.fi-sivulta, mitkä tilinpäätösasiakirjat yrityksesi täytyy ilmoittaa. 

Tilinpäätösilmoituksen allekirjoittaa yrityksen vastuuhenkilö, esimerkiksi osakeyhtiön hallituksen jäsen tai toimitusjohtaja.

Joku muu voi tehdä tilinpäätösilmoituksen valmiiksi ilman valtuutusta ja pyytää tämän jälkeen allekirjoittajaa käymään YTJ-palvelussa allekirjoittamassa ilmoituksen. Lue toisen tekemän ilmoituksen allekirjoittamisesta ytj.fi-sivulla. 

Saat rekisteriotteen yritys- ja yhteisötietojärjestelmään (YTJ) merkittyyn yrityksen postiosoitteeseen, kun tilinpäätös on rekisteröity.

Siirry YTJ-palveluun ilmoittamaan tilinpäätös kaupparekisteriin.

Hoida YTJ-valtuutukset kuntoon ennen vuodenvaihdetta

Voit valtuuttaa ulkopuolisen henkilön tekemään ja allekirjoittamaan ilmoituksia yrityksen puolesta YTJ-palvelussa.

Valtuutus annetaan YTJ-palvelussa. Suomi.fi-valtuuspalvelussa ei voi valtuuttaa.

Valtuutuksen voi antaa vain henkilölle, ei esimerkiksi koko tilitoimistolle. Valtuutettu henkilö voi allekirjoittaa yrityksen kaikki kaupparekisteri-ilmoitukset.

Lue ohjeet valtuuttamiseen YTJ-palvelussa ytj.fi-sivulta.

Tarkista nämä ennen kuin ilmoitat

Tilikauden täytyy olla sama kuin kaupparekisteriin rekisteröity tilikausi. Tarkista tilikausi kaupparekisteriotteesta tai Virre-tietopalvelusta, jossa voit maksutta ladata sähköisen kaupparekisteriotteen. Siirry Virre-tietopalvelun yrityshakuun.

Tilinpäätöstiedot ovat julkisia ja ne ovat kaikkien saatavilla PRH:n Virre-tietopalvelussa. Älä siis kirjoita tai liitä ilmoitukseen tietoja, joissa on henkilötunnuksia, kotiosoitteita tai salassa pidettäviä tietoja, kuten terveystietoja tai liikesalaisuuksia.

Lue yritysmuotokohtaiset ohjeet tilinpäätöksen ilmoittamisesta prh.fi-sivuilta.

Tiedustelut:

Kaupparekisterin neuvonta
ma–pe klo 9–15
puh. 029 509 5900