Tapio Karttakeskuksen uudistetuilla vedenkestävillä veneilykartoilla kuvataan merenkulkutietojen ohella tarkasti myös maasto.
Uutiset

Uudet vedenkestävät veneilykartat yhdistävät meri- ja maastokartan

Tapio Karttakeskuksen uudistetuilla veneilykartoilla kuvataan merenkulkutietojen ohella tarkasti myös maasto. Kesäkuussa julkaistiin karttasarjan viisi ensimmäistä osaa, jotka kattavat Suomenlahden rannikon ja Saaristomeren: Loviisasta Turun saariston länsireunalle ja Kihdin selälle asti. Karttasarjan kattavuus rannikolla laajenee vuonna 2023.

Kartat soveltuvat Suomen saaristoon tutustuvan veneilijän tai melojan matkakumppaniksi. Taitettuna pienikokoista ja vedenkestävää karttaa on helppo käsitellä ja säilyttää veneessä.

Uusi karttasarja on luotu yhdistämällä Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin merikartta-aineistoa Maanmittauslaitoksen maastotietokantaan. Lisäksi kartoilla esitetään kohdetietoja, kuten käyntisatamia ja vesillelaskupaikkoja. Uutta on myös aiempaa tarkempi mittakaava 1:50 000 ja kaksipuolinen painatus, jonka ansiosta karttalehdet kattavat laajan alueen.

– Veneilijät liikkuvat tänä päivänä paljolti erilaisia digitaalisia navigointituotteita hyödyntäen. Painettua karttaa pidetään kuitenkin tärkeänä reitinsuunnittelun ja kokonaisuuksien hahmottamisen kannalta. Merikartoilla maa-alueet on kuvattu vain yleispiirteisesti, mutta uusi veneilykartta näyttää myös saarten sisäosien maaston, kertoo Tapio Karttakeskuksen tuotepäällikkö Mikko Lantz.

Karttakeskuksen veneilykartoissa on hyödynnetty Traficomin merikartta-aineistoa. Kyseessä ei kuitenkaan ole virallinen merikartta eikä karttaa ole tarkoitettu navigointikäyttöön.

Tutustu uusiin veneilykarttoihin Tapio Karttakeskuksen Karttakaupassa.