Sopimus on nyt hyväksytty ja rakennustyöt voivat alkaa. Kuvassa Someron kaupungin tekninen johtaja Mika Mäkelä (vas.). ja YIT:n tuotantopäällikkö Arvi Lehtovaara (oik.).
Uutiset

Uuden palvelutalo Tervaskannon urakkasopimus allekirjoitettu – työt voivat alkaa

Someron Turuntielle rakennettavan uuden palvelutalo Tervaskannon rakennusprojekti alkaa. Urakkasopimus Someron kaupungin ja YIT:n välillä allekirjoitettiin torstaina 27.4.2023 Someron kaupungintalolla. Työt aloitetaan heti vapun jälkeen.

Palvelutalo Tervaskannon rakennusprojekti pääsee alkamaan. Tervaskanto on tarkoitettu pääosin ikäihmisille suunnattuun ympärivuorokautiseen palveluasumiseen tai palvelutarpeiltaan sitä kevyempään yhteisölliseen asumiseen. Palvelutalon rakentamista ovat edeltäneet pitkälliset neuvottelut ja vuosien suunnittelutyö. Aiemmin tällä viikolla allekirjoitettiin odotettu Varhan ja Someron kaupungin välinen vuokrasopimus, joka oli ehtona nyt allekirjoitetulle urakkasopimukselle.

YIT:n puolesta urakkasopimuksen allekirjoitti torstaina 27.4. Someron kaungintalolla tuotantopäällikkö Arvi Lehtovaara ja Someron kaupungin puolesta tekninen johtaja Mika Mäkelä.

– Sopimukseen tehtiin vielä viimeiset viilaukset ja tänään se on kaupungin sekä YIT:n toimesta hyväksytty. Rakennuttamisen kanssa edetään nyt hyvässä yhteistyössä eteenpäin hakien parasta ja kestävää ratkaisua. Rakennustyöt pääsevät heti käyntiin, kertoo Someron kaupungin tekninen johtaja Mika Mäkelä.

Rakennustöihin päästään sittenkin nopealla aikataululla

Kesäkausi on parasta aikaa rakentamiseen ja nyt se päästään hyödyntämään tehokkaasti. YIT:n mukaan Tervaskannon rakennustyömaa perustetaan jo heti vappuviikonlopun jälkeen, joten rakennustyöt alkavat rivakasti nyt kun sopimusasiat ovat kunnossa. Uuteen Tervaskantoon tulee neljä osastoa ja 60 asuntoa; asukaspaikkoja on yhteensä 62. Tuleva palvelutalo on Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (ARA) tukema kohde, josta kaupunki saa hyväksyttyihin rakennuskustannuksiin (10 780 214 €) 40% avustuksen. Avustus on tällöin suuruudeltaan 4 312 086 €. 

Allekirjoitustilaisuus pidettiin Someron kaupungintalolla 27.4.

Tilaisuudessa olivat paikalla Toni Tahkoniemi (työpäällikkö, YIT) ja Arvi Lehtovaara (tuotantopäällikkö, YIT), Mikael Nordberg (valvontakonsultti ja projektipäälikkö, Rapp Valvontakonsultit Oy) ja Kari Soini (rakennustoimenvalvoja, Rapp Valvontakonsultit Oy) sekä Markus Älli (tilakeskuksen päällikkö, Someron kaupunki) ja Mika Mäkelä (tekninen johtaja, Someron kaupunki). 

Somero on aito ja alkuperäinen pikkukaupunki keskellä kaikkea ja keskellä ei mitään

Sijaitsemme Varsinais-Suomen, Uudenmaan ja Kanta-Hämeen risteyksessä, keskellä kaunista ja viljavaa maaseutua. Reilu 8500 asukastamme nauttivat elinvoimaisen kaupungin rauhasta ja maaseudun vilskeestä – harrastusmahdollisuudet, palvelut ja yrittäjähenki ovat Somerolla vertaansa vailla ja kulttuurielämäkin kukoistaa.