Työllistyminen
Yli 50-vuotiailla on kokemusta ja osaamista, he ovat myös sitoutuneita työhönsä. Työtön 50+ voi varata hankkeen työntekijöiltä henkilökohtaisen ajan, jossa yhdessä käydään läpi omaa työkokemusta ja mahdollisia osaamisen päivitystarpeita sekä tehdään työ- ja koulutushakemuksia.
Uutiset

Työnhakumessut yli viisikymppisille Raision kirjastossa torstaina 24.11.2022 klo 13 – 16

E-Palvelut ja Raseko järjestävät yli 50-vuotiaille tarkoitetut työnhakumessut teemalla ”Kun kokemus ratkaisee”. Yli 50-vuotiaat ovat tällä hetkellä suurin ryhmä Varsinais-Suomen työttömissä työnhakijoissa. Saman aikaisesti avoinna on tuhansia työpaikkoja, joissa monipuolisella näkemyksellä ja kokemuksella olisi etua.

Messut järjestetään ns. hybridimuotoisena. Varsinainen tapahtuma on Raision kirjastolla torstaina 24.11.2022 klo 13 – 16. Lisäksi ohjelmaa voi seurata reaaliaikaisesti verkossa Tavata-alustalla. Näytteilleasettajien ja avoinna olevien työpaikkojen esittelyt jäävät tutustuttavaksi alustalle 15.12.2022 asti.

Messuilla on esittäytymässä ja työpaikkoja tarjoamassa seitsemän työnantajaa

Lisäksi Raision seurakunnan vapaaehtoistyö, Rasekon ammatilliset opinnot ja Joustavasti työhön -hankkeen palvelut sekä TE-Palveluiden työnhakupalvelut esittäytyvät. Ohjelmassa on myös mielenkiintoinen ”50+, entisten nuorten työnhaku” -luento Työelämän Infopisteen valmentaja Olli Laakion vetämänä. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

– Työnhakumessuilla avoimia työpaikkoja esittelemässä on yrityksiä, jotka arvostavat hakijoissa iän mukanaan tuomaa osaamista, kokemusta ja hiljaista tietoa. Yritykset edustavat mm. hoiva-alaa ja palvelualoja, kertoo Joustavasti työhön -hankkeen projektipäällikkö Ilona Karilainen. – Tässä on helppo esittäytymisen ja molemmin puolisen tutuksi tulemisen paikka.

Jos työnhakijalla on takana pitkä työura eikä ole vuosiin hakenut töitä, voi haasteeksi nousta oman osaamisen esiin tuominen

Siinä Joustavasti työhön -hanke pystyy auttamaan. Hankkeen työntekijöiltä voi varata henkilökohtaisen ajan, jossa yhdessä käydään läpi omaa työkokemusta ja mahdollisia osaamisen päivitystarpeita sekä tehdään työ- ja koulutushakemuksia.

– Idea tähän tapahtumaan ja yhteistyöhön syntyi syksyllä Logomossa järjestettyjen K50 messujen aikana. TE-toimisto kutsui omalle osastolleen muutamia työantajia sekä Joustavasti työhön-hankkeen. Työnantajat palkkasivat jo silloin työntekijöitä messukävijöistä. Toivottavasti niin käy nytkin! sanoo asiantuntija Eija Erlamo TE-Palveluista.

Tapahtuman ohjelma:

klo 13.00: Tervetuloa! Rasekon Joustavasti työhön -hanke ja TE-Palvelut
klo 13.10: 50+, entisten nuorten työnhaku, Olli Laakio

klo 13.40: Näytteilleasettajat esittäytyvät

klo 15.00 – 16.00: Avointa kiertelyä ja työnhakua kirjaston aulan messupisteillä

Tapahtumaa ja sen puheenvuoroja voi seurata myös verkon kautta Tavata-alustalla. Alustalle https://app.tavata.events/ tulee tehdä oma profiili, minkä jälkeen itse tapahtumaan voi liittyä käyttämällä koodia REHHU6.

Yli 50-vuotiaiden työttömyystilanne Varsinais-Suomessa

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli syyskuun lopussa 19 800 työtöntä työnhakijaa. Yli 50-vuotiaita oli työttömänä 7 200, joka on 10 % vähemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Yli 55-vuotiaita oli puolestaan työttömänä 5 300 henkilöä (8 % vähemmän kuin vuosi sitten) ja yli 60-vuotiaita 3 000 (4 % vähemmän kuin vuotta aiemmin).

Avoimia työpaikkoja oli 6 442. Rasekon omistajakuntien (Raisio, Naantali, Masku, Rusko, Nousiainen, Mynämäki) alueella oli toista tuhatta yli 50-vuotiasta työtöntä tai lomautettua työnhakijaa.

Lähde: TEM Työllisyyskatsaus