Tuulia Merivuori-Marisa ja Mikko Rantanen
Uutiset

Tuulia Merivuori-Marisa Turun Yrittäjien uudeksi toiminnanjohtajaksi – Työ yrittäjyyden edistäjänä alkaa elokuussa

Turun Yrittäjien tulevaksi toiminnanjohtajaksi on valittu yrittäjä ja kansanedustajan avustaja, valtiotieteiden maisteri Tuulia Merivuori-Marisa. Hänen työnsä Turun Yrittäjissä alkaa virallisesti elokuussa 2023.

Turun Yrittäjät ilmoitti maaliskuussa aloittavansa toiminnanjohtajahaun. Toiminnanjohtajaksi haki lähes 40 hyvin ansioitunutta henkilöä. Useamman haastattelukierroksen jälkeen tehtävään valittiin valtiotieteiden maisteri Tuulia Merivuori-Marisa.

ꟷ Arvostan valtavasti yrittäjiä ja heidän heittäytymiskykyään. Yritysten menestys on Turun seudun hyvinvoinnin ehto, enkä voinut olla tarttumatta mahdollisuuteen päästä tekemään töitä sen eteen. Tällaisena politiikan, järjestöjen ja perheyritysten sekatyöläisenä Turun Yrittäjät tuntuu siltä kuin kotiin tulisi, kommentoi Merivuori-Marisa valintaa.

ꟷ Mielenkiinto hakuprosessia kohtaan alueella ja valtakunnallisesti jopa yllätti. Hakijoita oli erittäin hyvä kattaus erilaisilla, mutta hyvin vahvoilla taustoilla. Hakijoiden joukosta löysimme tulevaksi toiminnanjohtajaksi henkilön, joka tuntee laaja-alaisesti järjestön, yrittäjän elämän, päätöksenteon, alueelliset kumppanit ja on vahvasti innostunut kehittämään Turusta entistä parempaa kaupunkia yrittää. Suomen suurimman Yrittäjien paikallisyhdistyksen, Turun Yrittäjien puheenjohtaja Mikko Rantanen kertoo valinnasta.

Yrittäjäjärjestön piikkipaikalle Turkuun

Tuulia Merivuori-Marisa on valmistunut valtiotieteiden maisteriksi Turun yliopistosta. Tällä hetkellä hän työskentelee kansanedustaja Ville Valkosen avustajana. Sitä ennen hän on toiminut mm. perheyrityksissä, yksinyrittäjänä,  Varsinais-Suomen Liitossa, Yrittäjissä, Sauvon kunnassa ja Kaarinan kaupungissa.

ꟷ Olen päässyt olemaan mukana monenlaisen yrittäjyyden ylä- ja alamäissä, ja aitoa yrittäjien mukana elämistä toivon kokevani myös tässä roolissa. Yrittäjät on mielestäni ennen kaikkea vertaisyhteisö, josta esiin nousevien huolien ja visioiden eteenpäin viemisessä me työntekijät olemme tukena ja mahdollistajina, Tuulia Merivuori-Marisa kertoo.

ꟷ Aloitan Turun Yrittäjissä erittäin avoimin ja positiivisin mielin, ja syksyltä odotan etenkin tapaamisia ja ajatustenvaihtoa yrittäjien sekä muiden alueen toimijoiden kanssa.