Elo-syyskuun vaihteessa Eurooppa-foorumissa Turussa keskustellaan Euroopan turvallisuuspolitiikasta ja taloudesta sekä vihreästä siirtymästä ja sen työkaluista. Keskustelut rantautuvat Turun kauppatorille asti, jossa järjestetään yleisötapahtuma. 
Uutiset

Turvallisuuspolitiikka puhuttaa 30.8.–1.9. Eurooppa-foorumissa Turussa

Elo-syyskuun vaihteessa Eurooppa-foorumissa Turussa keskustellaan Euroopan turvallisuuspolitiikasta ja taloudesta sekä vihreästä siirtymästä ja sen työkaluista. Keskustelut rantautuvat Turun kauppatorille asti, jossa järjestetään yleisötapahtuma. 

Eurooppa-foorumi on EU-keskustelun ykkösareena Suomessa. Eurooppa-foorumin tämän vuoden teema on Muuttuva Eurooppa

Mukana on yli 40 järjestäjää omilla ohjelmaosuuksillaan. Kolmen päivän aikana monipuolisiin keskusteluihin ja paneeleihin osallistuvat muun muassa komissaari Jutta Urpilainen, Euroopan parlamentin jäsen Ville Niinistö, professori Alexander Stubb, Suomen pankin pääjohtaja Olli Rehn ja Turun pormestari Minna Arve. Lisäksi Eurooppa-foorumiin osallistuu europarlamentaarikkoja, tutkijoita, professoreita, nuorisojärjestöjen jäseniä ja eri alojen asiantuntijoita. 

– Pöytä on katettu aktiiviselle Eurooppa-keskustelulle. Nyt on oikea aika käydä keskustelua Suomen roolista EU:ssa ja Naton jäsenenä mutta myös yleisemmin siitä, mitä toivomme läntiseltä yhteistyöltä. Mihin olemme valmiita sitoutumaan, ja missä kulkevat Suomen erityispiirteiden rajat? Eurooppa-foorumi on EU-keskustelun ykkösareena Suomessa, sanoo Eurooppa Foorumi Turussa ry:n puheenjohtaja Matti Niemi

Keskiviikkona Turussa ruoditaan esimerkiksi Ahvenanmaan ja Krimin itsehallintoa. Torstaina keskustellaan vihreästä siirtymästä sekä Itämeren pelastamisen keinoista: vihreistä innovaatioista, infrastruktuuri-investoinneista, merikäytävistä ja energiamarkkinoista ja vertaillaan paikallisen sopimisen eroja ja yhteisiä piirteitä Suomessa ja Ruotsissa. 

Perjantain teemoja Eurooppa-foorumissa ovat ulko-, turvallisuus- ja puolustuspolitiikka sekä rauhanvälitys Euroopan turvallisuuden vahvistajana. 

Keskustele kauppatorilla tai osallistu virtuaalisesti 

Yleisö voi osallistua Eurooppa-foorumiin paneeleihin ja keskusteluihin ilmoittautumalla. 

Perjantaina 1.9. yleisö pääsee lisäksi mukaan keskusteluihin vihreän ja digitaalisen siirtymän avaamista mahdollisuuksista ihmisille ja Euroopan taloudelle Turun kauppatorilla Speakers’ Corner -yleisötapahtumassa. Speakers’ Corner -tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua – riittää, kun tulet paikalle! 

Eurooppa-foorumiin voi osallistua myös virtuaalisesti foorumin oman virtuaalitapahtuma-alustan kautta, jossa kaikki ohjelmat lähetetään suorina lähetyksinä. Ohjelmat tulkataan englanniksi, ja kysymyksiä ja kommentteja voi lähettää tapahtuma-alustan chatin kautta. Virtuaalitapahtumiin voit hypätä mukaan ilman ilmoittautumista. 

Eurooppa-foorumi järjestetään 30.8.–1.9. Turussa. Tapahtuma järjestetään nyt kuudetta kertaa. 

Osallistu keskusteluun Euroopan tulevaisuudesta Eurooppa-foorumissa 30.8.–1.9.2023 osoitteessa www.europeforum.fi