Vuosittainen Top 50 Pizza Guide arvio pizza-alan toimijoita ympäri maailmaa ja tekee valintansa pitsan laadun, palvelun, miljöön, odotusajan ja juomien pohjalta. Kuvassa ketjun toimitusjohtaja Antti Kuitunen.
Uutiset

Turussakin toimipisteen omaava Via Tribunali ainoana pohjoismaisena pizzaketjuna 50 parhaan joukkoon koko maailmassa – sijoitus 25.

Suomalainen pizzeria Via Tribunali on valittu 25 parhaaksi pizzaketjuksi maailmassa. Valinnan teki arvostettu italialainen Top 50 Pizza guide, joka julkisti voittajan vuosittaisessa gaalassaan Madridissa. Via Tribunali oli ainut pohjoismaalainen pizzeriaketju joka ylti lopulta 50 parhaan joukkoon. Via Tribunalilla on yhteensä seitsemän pizzeriaa Helsingissä, Turussa, Pirkkalassa ja Kolarissa.

Vuosittainen Top 50 Pizza Guide arvio pizza-alan toimijoita ympäri maailmaa ja tekee valintansa pitsan laadun, palvelun, miljöön, odotusajan ja juomien pohjalta. Kilpailussa kiinnitetään huomiota myös paikallisten ja sesonkeihin sopivien raaka-aineiden käyttöön.

Top World Artisan Pizza Chain -kategorian voitti Da Michele -ketju, joka toimii Italiassa, Espanjassa, Britanniassa ja Japanissa. Via Tribunali oli tämän kategorian 25. Tässä tuomariston arviointi:

“Still today the style of the pizza offered in their venues is strictly Neapolitan. The chain has received certification from the Verace Pizza association. There is a Neapolitan oven, and the pizza is baked quickly and made with all Italian products, especially with regards to the basic ingredients used. The service is very good and overall there is a nice atmosphere.” Tuomarit luonnehtivat Via Tribunalia.

Suomeksi:

– Vielä tänäkin päivänä heidän tiloissaan tarjottavan pizzan tyyli on tiukasti napolilaista. Ketju on saanut Verace Pizza -yhdistyksen sertifikaatin. Siellä on napolilainen uuni, ja pizza paistetaan nopeasti ja valmistetaan kokonaan italialaisista tuotteista, erityisesti käytettyjen perusainesten suhteen. Palvelu on erittäin hyvää ja tunnelma on kaiken kaikkiaan mukava.

Palkinto viiden vuoden työlle ja seitsemälle ravintolalle

 – Ihan huikea tunnelma. Kun asiat tehdään sydämellä, laadulla ja oikeista raaka-aineista, niin sen huomaavat asiakkaat sekä nyt myös kansainväliset kilpailut, fiilistelee toimitusjohtaja Antti Kuitunen, joka on ja yksi Via Tribunalin perustajista.

Via Tribunalin tarina alkoi vuonna 2017 ja ravintolaketjulla on tällä hetkellä ravintoloita Helsingissä, Turussa, Pirkkalassa ja Kolarissa.

– On tämä hieno palkinto koko porukan työstä. Kyllä seitsemän taitaa olla meidänkin onnennumero, kun palkinto tuli ”heti” seitsemen ravintolan jälkeen. Meillä oli unelma, että ainakin yhden napolilaisen ravintolan verran riittää Suomessa kiinnostusta, mutta ruokahalu napolilaista pizzaa kohtaan tuntuu vain kasvavan, Kuitunen kiittelee.

Turussa Via Tribunali -pizzeria sijaitsee osoitteessa Vanha Suurtori 2.

Yksittäisistä pizzerioista parhaat suomalaiset olivat helsinkiläiset Forza sijoitus 22. ja Pizzeria Luca sijoitus 26 ja turkulainen 450 C° sijoituksella 29. Tässä kategoriassa maailman parhaana pizzeriana palkittiin Peppe Pizzeria Pariisissa.