Turun ravintolatarjonta on nykyään erittäin monipuolinen ja laadukas, tarjoten elämyksiä moneen makuun. Kaupungista löytyy lukuisia klassikkoravintoloita vuosikymmenten takaa, sekä viime vuosina on avattu myös uusia paikkoja, jotka ammentavat inspiraatiota Välimereltä ja Ranskasta sekä yhdistelevät nokkelasti suomalaisia makuja kansainvälisiin vaikutteisiin. Vastuullisuus näkyy Turun ravintolavalikoimassa, ja monissa paikoissa hyödynnetään puhtaita, paikallisia raaka-aineita. Kysyimme paikallisilta lukijoiltamme, mistä heidän mielestään löytyvät Turun parhaat ravintolat:
1. Roster Turku
Moderni ja tyylikäs ravintola, joka tunnetaan innovatiivisesta ruokalistastaan ja korkealaatuisista raaka-aineistaan. Rosterin keittiötä luotsaavat julkkiskokki Kari “Kape” Aihinen ja arvostettu Olli Kolu, jotka keskittyvät rohkeisiin ja muhkeisiin makuihin.
2. Smör
Intiimi ravintola Aurajoen rannalla tarjoaa pohjoismaista fine dining -kokemusta, jossa painotetaan sesongin mukaisia ja paikallisia raaka-aineita. Kansainvälisesti arvostettu keittiömestari Aleksi Lukka haluaa annostensa kertovan oman tarinansa. Rehelliset, maukkaat ja viimeistellyt annokset valmistetaan huipputason keittiössä.
3. Gustavo
Rento ja viihtyisä ravintola tarjoaa herkullista välimerellistä ruokaa ja erinomaista palvelua. Keittiömestari Markus Rautala ammentaa inspiraationsa Välimeren keittiöistä, kun taas salista vastaava Lina Isaksson pyrkii takaamaan asiakkaille unohtumattoman makumatkan. Pizzauunia operoi Carlos Granati, joka kehittää pizzakulttuuria perinteitä kunnioittaen.
4. Ravintola Pippurimylly
Jo yli 50 vuotta toiminut perheravintola, joka luottaa kotimaisiin raaka-aineisiin ja perinteisiin resepteihin. Listalta löytyy useita klassikkoannoksia, kuten pippuripihvi, punaviinihärkää sekä paistetutsilakat. Viinilista täydentää tarjontaa huolella valituilla klassisilla vaihtoehdoilla.
5. Tintå
Trendikäs joenrantaravintola, joka tunnetaan erinomaisista pizzoistaan ja viehättävästä viinivalikoimastaan. Ravintolan lisäksi Tintåsta löytyy myös leipomo, joka valmistaa sinulle herkulliset luomuleivät, kakut ja muut makeat leivonnaiset.
6. Kaskis
Yhden Michelin-tähden fine dining -ravintola, jossa korostetaan luovuutta ja korkealaatuisia paikallisia raaka-aineita. Keittiömestari Erik Mansikka luo yllätyksellisiä ja innovatiivisia menuita, joita täydentävät sommelier Anna Mäkelän huolella valitsemat viinit sekä alkoholittomat vaihtoehdot.
7. E. Ekblom
Aurajoen rannalla sijaitseva ravintola tarjoaa korkealaatuista suomalaista ruokaa yllättävillä vivahteilla. Keittiömestari Jukka Kinnunen vastaa ruokalistasta, ja viinilista on moderni sekä erittäin tarkkaan kuratoitu.
8. Ravintola Rioni
Tunnelmallinen georgialainen ravintola, joka tarjoilee autenttisia ja runsaita georgialaisia ruokia. Rionin viinivalikoima keskittyy hyvin piktkälti georgialaisiin viineihin. Rionilla on ravintoloita myös Tampereella, Helsingissä sekä Espoossa.
9. Oobu Turku
Moderni ja rento ravintola Aurajoen rannalla tarjoaa puhtaita, laadukkaita ja maukkaita annoksia sekä kauniit jokinäkymät. Oobun ruokalista sisältää kala-, lammas- ja kasvisannoksia, jotka ovat kaikki valmiiksi jo gluteenittomia ja laktoosittomia.
10. Trattoria Romana
Jo yli 20 vuotta toiminut perinteinen italialainen ravintola tarjoaa laadukkaita pastoja, risottoja ja muita italialaisia erikoisuuksia. Uusien ravintoloitsijoiden, Domenico Sturialen ja Reza Enferadin, myötä ravintola yhdistää nykyisin perinteitä ja modernia Italialaista filosofiaa.