Turun musiikkijuhlien ja Turun Taiteen talon yhteistyökonsertti on 27.8.2022 kello 17:00, jossa nähdään Niklas Winterin ja Lorenzo Cominolin The Lighthouse sekä Mikko Paakkolan taidetta. Pääsy Taiteen talon ja Turun musiikkijuhlien yhteistyökonserttiin on maksuton.
Uutiset

Turun musiikkijuhlat ja Turun Taiteen talo aloittavat yhteistyön – yhteistyökonsertti 27.8. yleisölle maksuton

Turun musiikkijuhlia vietetään 15.-28.8.2022. Musiikkijuhlien omien konserttien lisäksi luvassa on useita yhteistyökonsertteja. Yksi näistä  yhteistyökonserteista on Turun Taiteen talon kanssa koottu kokonaisuus 27.8.2022 kello 17:00, jossa nähdään Niklas Winterin ja Lorenzo Cominolin The Lighthouse. Pääsy Taiteen talon ja Turun musiikkijuhlien yhteistyökonserttiin on maksuton.

Turun musiikkijuhlat tunnetaan edelläkävijyydestään, rohkeudestaan sekä laadukkaista yhteistyökokonaisuuksista eri toimijoiden kanssa. Turun Taiteen taloa ja Turun musiikkijuhlia yhdistää vahvan kulttuuritoimijan roolin lisäksi halu kasvattaa ja laajentaa Turun kulttuurikenttää.

– Taiteiden talo on herättänyt nyt jo kansainvälistä kiinnostusta ja meille se on heti tänä kesänä uusi hieno yhteistyökumppani. Odotamme kovasti, mitä kaikkea uutta se luo Turkuun. Tämän kesän konserttimme on hyvä osoitus vahvasta monitaiteellisesta paikallisesta osaamisesta ja yhteistyöstä, joka näkyy kansallisesti ja kansainvälisesti, sanoo Turun musiikkijuhlasäätiön toimitusjohtaja Liisa Ketomäki.

Turun Taiteen talo avattiin maaliskuussa

Taiteen talon ensimmäiset taiteilijat muuttivat maaliskuun alussa Rettigin vanhaan tupakkatehtaaseen, Vanhankaupungin sydämeen. Taiteen talon virallisia avajaisia vietettiin 14.5.2022. Päivän aikana noin 3500 kävijää tutustui tiloihin ja nautti päivän monipuolisesta ohjelmasta. 

Turun Taiteen talo Oy:n ensimmäiseksi toimitusjohtajaksi valittiin kulttuurituottaja YAMK Jere Pensikkala. Taiteen talon toimitusjohtajaksi Pensikkala siirtyy Kansallisoopperan ja -baletin tuotantopäällikön tehtävästä. Hän aloittaa uudessa tehtävässään 15.9.2022.

– Taiteen talo edustaa kaikkea sitä minkä eteen haluan työtä tehdä; yhteistyötä läpi taidelajien sekä mahdollisuutta luoda jotakin uutta ja pysyvää kulttuurin keinoin. Loistava sijainti Vanhankaupungin ytimessä, taiteen tekijöiden ja kaupallisten toimijoiden törmäyttäminen sekä Taiteen talon lähtökohta innostavat ja saavat visioimaan avoimesta, yllätyksellisestä, moniäänisestä ja -muotoisesta yhteisöstä, joka kutsuu luokseen niin kaupunkilaisia kuin matkailijoitakin, Jere Pensikkala sanoo.

Konsertissa luvassa modernia valtavirtajazzia ja maalaustaidetta

TMJ:n ja Taiteen talon kesän yhteistyökonsertissa 27.8.2022 kello 17:00 nähdään suomalainen jazz-kitaristi ja säveltäjä Niklas Winter sekä italialainen jazz-kitaristi Lorenzo Cominoli. Duo edustaa melodista modernia valtavirtaa, jossa on mausteena atonaalisia avantgarde-jazzin aineksia. Kaksi jazzmuusikkoa kanavoi musiikin rajatonta voimaa, joka ajaa ihmisiä etsimään kaukaisia maita. Keskeisenä elementtinä on vesi, elämän symboli, joka yhdistää koko maailman ja virtaa niin kuin musiikki virtaa. Duon musiikki pohjautuu vahvaan haluun jakaa maailman tasainen liike ilman rajoitteita hamaan tulevaisuuteen saakka.

Konserttiin yhdistetään myös taiteilija Mikko Paakkolan Valotalo-näyttely. Paakkola on suunnitellut Winterin ja Cominolin LP-levyn kannen. Konserttivierailla on konsertin lisäksi mahdollisuus käydä Mikko Paakkalan maalausnäyttelyssä ja kuulla teosten synnystä ja tarinoista niiden takana. Paakkola myös kertoo konsertin lomassa, miten levynkansi syntyi.