Buhurt on täyskontaktilaji, jossa otellaan keskiaikaisten haarniskoiden replikoissa tylpillä teräsaseilla, kuten nuijilla, kirveillä ja miekoilla. Turnajaisissa käydään myös lajien Suomenmestaruuskamppailu.
Uutiset

Turun Linnan Turnajaiset 14.-17.7. – kilpailuihin vapaa pääsy

Nyt jo kuudetta kertaa järjestettävät Turun Linnan Turnajaiset tarjoavat avoimen mestaruuskilpailun 14. – 17.7.  Turun Linnan historiallisella tantereella. Kilpailijoita saapuu hevosineen ympäri maailman kilvoittelemaan Turnajaisten voitosta. Samassa yhteydessä käydään turnajaislajien Suomenmestaruuskilpailut.

Kilpailun ajaksi myös Turun Linnassa järjestetään teemoitettuja kierroksia ja erilaista ohjelmaa. Alueella myyvät tuotteitaan ajan henkeen mukautuneet kauppiaat. Tarjolla on myös teemaan sopivaa ruokaa.

Kilpailuviikolla järjestetään myös buhurt-kilpailut. Buhurt on täyskontaktilaji, jossa otellaan keskiaikaisten haarniskoiden replikoissa tylpillä teräsaseilla, kuten nuijilla, kirveillä ja miekoilla. Yksilölajeissa voiton saavuttaa hyvillä osumilla eniten pisteitä kerännyt ottelija, kun taas joukko-otteluissa pitää kaataa vastustajat maahan.  

Turnajaiset käynnistyvät torstaina 14.7. ja jatkuu sunnuntaihin 17.7. saakka. Turnajaisten tarkempi ohjelma löytyy tästä.

Huomioi Turun Linnan alueen liikenteen poikkeusjärjestelyt 11.-19.7.. Turnajaisten ajaksi suljetaan Nuottasaarenkatu välillä Vallihaudankatu-Satamakatu. Myös Vallihaudankadun pysäköintipaikat ovat tapahtuman ajan pois käytöstä. Paikalla liikenneopasteet autoilijoille.