Turun kaupunki avaa ostolaskutietonsa
Uutiset

Turun kaupunki avaa ostolaskutietonsa

Turun kaupungin ostolaskutiedot avataan 14.6.2022 ajalta 1.6. – 31.12.2021 ja ne julkistetaan tulevaisuudessa vuosittain tilinpäätöksen hyväksymisen jälkeen. Aineistot ovat luettavissa valtakunnallisessa avoimen datan portaalissa Turun kaupungin ostot – Tietoaineisto avoindata.fi

– Turun ostolaskudatan avaaminen edistää avoimuutta ja tukee kaupungin kustannustehokasta toimintatapaa. Tietojen avaaminen helpommin käytettävään muotoon ja kenen tahansa ulottuville auttaa myös kaupungin oman toiminnan suunnittelua ja johtamista, toteaa Turun talousjohtaja Valtteri Mikkola.

Ostolaskudata tarkoittaa sitä tietoa, mitä julkiset toimijat ostavat markkinoilta. Eli se sisältää tiedot, mitä erilaisia palveluita, tuotteita, tarvikkeita ja urakoitsijoita kuntien verorahoilla ostetaan ja kuinka paljon niistä on maksettu sekä miltä taholta ne on ostettu.

Turun kaupungin Digi- ja datastrategissa määritellään yhdeksi kaupungin tiedonhallinnan periaatteeksi tiedon ja rajapintojen avaaminen yrityksille ja kansalaisille. Nyt päätetty ostolaskujen avaaminen on yksi askel tuon tavoitteen saavuttamiseksi.

Ostolaskutietojen julkaisussa noudatetaan Kuntaliiton julkaisemaa ostolaskudatan avaamisen ohjetta ja aineisto kattaa vuonna 2022 voimassa olevan suosituksen pakolliset kentät täysimääräisesti.

Avattavat datat on arvioitu yksityisyydensuojan vaarantumisen osalta yhdessä Turun kaupungin tietosuojavastaavan kanssa. Tietosuojavastaava sekä kaupungin lakimies ovat todenneet, ettei ostolaskujen toiminimitietoja käsitellä tässä tarkoituksessa henkilötietona vaan yritystietona.

Lisätiedot: Talousjohtaja Valtteri Mikkola, p. 044 9075 211, valtteri.mikkola@turku.fi