Niemi aloittaa Turun yhteysjohtajana maanantaina 13.6.2022.
Nimitykset

Turun kaupungin uusi yhteysjohtaja on Matti Niemi

Turun kaupungin uusi yhteysjohtaja on Matti Niemi. Hän työskentelee tällä hetkellä pääministeri Sanna Marinin kabinetissa pääministerin poliittisena erityisavustajana. Niemi aloittaa Turun yhteysjohtajana maanantaina 13.6.2022.

Matti Niemi työskennellyt pääministerin erityisavustajana vuodesta 2019 lähtien. Sitä ennen Niemi oli Eurooppaministeri Tytti Tuppuraisen erityisavustaja ja sitä ennen europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natrin avustaja. Hän on toiminut myös Antti Rinteen ja Jutta Urpilaisen erityisavustajana valtiovarainministeriössä sekä vaikuttajaviestinnän konsulttina. Koulutukseltaan Niemi on valtiotieteiden maisteri.

– Turussa tapahtuu nyt paljon ja on hienoa päästä mukaan edistämään Turun ja koko seudun kasvua sekä laajemmin kaupunkipolitiikkaa Suomessa. Tuon kaupungin edunvalvontatyöhön verkostoni Helsingistä ja Brysselistä sekä laaja-alaisen osaamiseni eri politiikan sektoreilta. Odotan innolla yhteistyötä kaikkien turkulaisten toimijoiden kanssa, sanoo Matti Niemi.

Suomen vanhin kaupunki Turku on yksi maailman johtavista ilmastokaupungeista, tunnettu ja tunnustettu kulttuurikaupunkina ja myös voimakkaasta yhteistyöstä elinkeinoelämän ja korkeakoulujen kanssa.

– Matti Niemi vahvistaa kaupungin ja innovaatiokeskittymän edunvalvontaa laaja-alaisella kokemuksellaan niin kansallisesta kuin eurooppalaisesta päätöksenteosta. Kaupungin edunvalvontatavoitteiden saavuttamisessa korostuu päätöksenteon tuntemus, viestintä ja hyvät sidosryhmäsuhteet, sanoo Turun elinvoimajohtaja Niko Kyynäräinen.

Turun edunvalvonnan päätavoitteet ovat pormestariohjelman mukaisesti Tunnin junan toteuttaminen ja investointipäätös niin, että junayhteys on käytössä vuonna 2030 sekä Saaristomeren suojelun toteuttaminen ja siihen riittävän rahoituksen saaminen. Ohjelman tavoitteista lääkekehityskeskuksen saaminen Turkuun vahvistui helmikuussa 2022.
 
Niemen vastuulla Turun yhteisjohtajana vastata kaupungin edunvalvontatyöstä ja sidosryhmäyhteistyöstä kaupunkiverkostoissa ja suhteessa ministeriöihin. Hän johtaa kaupungin edunvalvonnan vastuualuetta ja tukee kaupungin johtoa edunvalvonnan lisäksi kansallisissa ja kansainvälisissä yhteistyöasioissa. 
 
Yhteysjohtaja myös seuraa ja analysoi lainsäädäntöön tai muuhun kansalliseen toimintaan liittyvää kehittämistä ja muutoksia Turun kaupunkiin liittyen. Hän vastaa Turun Eurooppa-toimiston toiminnasta Brysselissä ja on Turun kaupungin johtoryhmän jäsen.

Lisätiedot:
Matti Niemi
yhteysjohtaja 13.6.2022 alkaen
p. 0456791717

Niko Kyynäräinen
elinvoimajohtaja
Turun kaupunki
+358 50 559 0538
niko.kyynarainen@turku.fi
www.turku.fi