Turku Hope -keräys
Joululahjoja vastaanotetaan Hopen tiloissa (Hakakatu 7–9, Turku) normaalien aukioloaikojen puitteissa maanantaista torstaihin klo 10–14 ja parillisten viikkojen maanantaina klo 17–19. Hansakrttelinkeräyspiste avataan 26. marraskuuta.
Uutiset

Turun Hope ry aloittaa vähävaraisten joululahjakeräyksen etuajassa jo 1.11. tiistaina

Energiakriisin vaikutukset tuntuvat ikävästi monessa lapsiperheessä, joissa raha on jo valmiiksi tiukassa. Tinkimään joudutaan myös lasten ja nuorten joululahjoista. Vapaaehtoisjärjestö Turun Hope ry aloittaa tänä vuonna joululahjakeräyksensä vähävaraisten perheiden lapsille ja nuorille omalla Hakakadun toimipisteellään jo tiistaina 1. marraskuuta. Hansakorttelin perinteinen keräyspiste avataan lauantaina 26. marraskuuta.

Entistä useampi perhe on ottanut viime aikoina yhteyttä Hopeen, joten tänä vuonna lahjakeräys haluttiin aloittaa hyvissä ajoin.

– Apua tarvitsevien lasten määrä on kasvanut hurjaa vauhtia, joten päätimme aloittaa joululahjakampanjan tavallista aikaisemmin. Myös lahjoittajat ovat toivoneet, että keräykseen pystyisi osallistumaan pidemmällä aikavälillä, kertoo Hope ry:n Turun yhdistyksen tiiminvetäjä Susanna Heinonen.

– Tämä keräys on tärkeä, jotta voimme tuoda iloa lapsille ja nuorille. Lasten joulussa lahjat ovat tärkeässä osassa, mutta kaikissa perheissä niitä ei kuitenkaan pystytä hankkimaan.

Hopen kautta toiveet toteen

Lapset ja nuoret ovat toimittaneet joululahjatoiveita Hopelle jo etukäteen, ja niitä voi tiedustella toimipisteeltä. Myös toivelistan ulkopuolisia lahjoja otetaan vastaan, sillä uusia autettavia perheitä odotetaan tulevan vielä lisää ennen joulua.

Erilaisten lelujen lisäksi lahjakortit ovat suosittuja lahjoja etenkin nuorten keskuudessa. Lahjakorteissa olisi hyvä olla selkeästi esillä vanhenemisaika ja saldo.

Joululahjojen suositeltu hintahaarukka on 20–50 euroa. Lahjojen tulee olla uusia, käyttämättömiä ja paketoituja. Lahjapaketin päälle tulee merkata selkeästi lahjansaajan ikä, sukupuoli ja paketin sisältö. Lappu kiinnitetään teipillä pakettiin siten, että se on helppo poistaa, kun lahjat toimitetaan Hopen asiakkaille.

Joululahjoja vastaanotetaan Hopen tiloissa (Hakakatu 7–9, Turku) normaalien aukioloaikojen puitteissa maanantaista torstaihin klo 10–14 ja parillisten viikkojen maanantaina klo 17–19. Lisäksi lahjoituksia voi tuoda paikalle etukäteen sovitusti aukioloaikojen ulkopuolella.