Reppulahjoitus HOPE
Monissa perheissä uusi reppu voi olla ylivoimaisen kallis hankinta, vaikka vanha reppu olisi jo nuhjaantunut lähes käyttökelvottomaksi.
Uutiset

Turun HOPE: Lahjoita reppu vähävaraisen perheen lapselle – keräys 4.-6. elokuuta Hansakorttelissa

Vähävaraisia lapsiperheitä auttava Hope ry. järjestää jokavuotisen koulureppukeräyksen, jonka tavoitteena on saada reppuja ja laukkuja eri ikäisille lapsille ja nuorille. Turun Hope kerää koulureppuja Turun Hansakorttelissa Espresso Housen edessä 4.–6.8. Reppuja jaetaan Hopen asiakasperheille, joille uusi reppu voi olla liian kallis hankinta.

Vaikka koulunkäynti muuttuu jatkuvasti digitaalisemmaksi, on koulurepun asema edelleen horjumaton. Repun merkitys on suuri kaikenikäisille koululaisille, ja etenkin nuorille sopiville repuille ja laukuille on huutava tarve. Vapaaehtoisvoimin toimiva Turun Hope keräsi viime vuonna paikallisille koululaisille yhteensä 600 reppua, ja tänäkin vuonna uutta koululaukkua odottaa noin 400 Turun Hopen asiakasperheen lasta tai nuorta.

– Haluamme aina löytää juuri saajalleen sopivan repun, joka tuottaa iloa koko kouluvuoden ajan. Monissa perheissä uusi reppu voi olla ylivoimaisen kallis hankinta, vaikka vanha reppu olisi jo nuhjaantunut lähes käyttökelvottomaksi, Turun Hopen tiiminvetäjä Susanna Heinonen kertoo.

Uusi ja ajanmukainen reppu on kantajansa ylpeydenaihe

Nuorten keskuudessa erityisen suosittuja ovat sporttiset reput ja kangasreput. Lisäksi etenkin yläkouluikäiset ja toisella asteella opiskelevat tytöt käyttävät mielellään olkalaukkua. Hopen keräykseen lahjoitettavien tuotteiden tulee olla uusia ja ajanmukaisia.

– Kaikenikäisille lahjoitetut reput ovat tervetulleita, mutta varsinkin nuorille koulureppu on muutakin kuin väline tavaroiden kuljettamiseen. Merkkireppu tai -laukku on monen nuoren arkea parantava unelma, ja hyvälaatuinen reppu myös kestää parempana pitkään. Tyylikäs tai sporttinen reppu sopii koulun lisäksi myös vapaa-ajan käyttöön, Heinonen vinkkaa.

Turun Hope kerää koulureppuja Hansatorilla

Koulureppujen keräyspiste on Hansakorttelin Hansatorilla Espresso Housen edessä. Reppuja ja laukkuja voi toimittaa keräyspisteeseen torstaina 4.8. ja perjantaina 5.8. klo 12–18 sekä lauantaina 6.8. klo 12–15. Lisäksi reppuja voi tuoda Hope Turun toimipisteelle osoitteessa Hakakatu 7–9 maanantaista torstaihin klo 10–14 sekä parillisten viikkojen maanantaisin klo 17–19. Kouluvuosi alkaa Turussa 10.8., mutta reppulahjoituksen voi tehdä aina elokuun loppuun saakka.

Hope – Yhteisesti ja Yhdessä ry aloitti toimintansa Turussa vuonna 2012. Toiminta ulottuu myös ympäryskuntiin, kuten Paimioon, Sauvoon, Naantaliin, Ruskoon, Lietoon ja Somerolle. Asiakkaat tulevat sosiaali- ja perhetyön sekä diakoniatyön kautta, ja osa asiakkaista ottaa yhteyttä itse. Liity Facebook-ryhmään.

Hope – Yhteisesti ja Yhdessä ry on äitien perustama vapaaehtoistyöhön perustuva yhdistys. Yhdistys auttaa Suomen vähävaraisia ja kriisin kohdanneita lapsiperheitä mm. jakamalla lahjoituksina saatuja vaatteita, tavaroita ja harrastusvälineitä sekä tukee lasten harrastamista ja tarjoaa vapaa-ajan elämyksiä. Toiminta ohjautuu 14 paikallistoimijan välityksellä ympäri Suomea.