Leila Karhunen voitti pronssia ravintola-alaan liittyvässä Restaurant Service -lajissa.
Uutiset

Turun ammatti-instituutin opiskelijoille menestystä EuroSkills2023-kilpailuissa

Leila Karhunen voitti pronssia ravintola-alaan liittyvässä Restaurant Service -lajissa. Medallion for Excellence -tunnustukset saivat Turun ammatti-instituutista Jesse Eskelinen ja Pyry Nordström IT-alaan sekä Julia Lundell muotialaan liittyvissä lajeissa.

EuroSkills on joka toinen vuosi järjestettävä ammattitaidon Euroopan-mestaruuskilpailu. Tänä vuonna kilpailut järjestettiin Gdanskissa, jossa lähes 600 alle 26-vuotiasta kilpailijaa kisaili 43 eri ammatillisen koulutuksen ammatissa.

Turun ammatti-instituutin (TAI) opiskelija Leila Karhunen voitti ravintola-alaan liittyvässä Restaurant Service -lajissa pronssia. Karhusen tehtäviin kuului muun muassa cocktailien valmistamista, liekittämistä, kalan viipalointia eli transeerausta sekä asiakkaiden palvelemista erilaisissa liikeideoissa.

Vuonna 2019 hotelli-, ravintola- ja catering-alalta tarjoilijaksi valmistunut ja tällä hetkellä majoitus- ja ravintola-alan esimiestutkintoon opiskeleva Karhunen on konkarikisaaja.

– Ekojen kilpailujen jälkeen syttyi kipinä, että vitsi tämä on tosi stressaavaa ja ahdistavaa, mutta samalla tosi kivaa. Siihen fiilikseen jäi koukkuun, nyt jo 11 kilpailut kisannut Karhunen kertoo.

Karhusen mielestä EuroSkillseissä oli parasta uuden oppiminen, sillä ravintola-alalla ei voi koskaan olla valmis.

– Siellä pääsee näkemään myös samanikäisiä oman alan huippuosaajia ja tutustumaan heihin. Kisoista saa ystävyyksiä ja uusia kokemuksia, mitä mistään muualta ei voi saada, Karhunen kehuu.

Kilpailussa jaetaan mitalien lisäksi Medallion for Excellence -tunnustus kilpailijoille, jotka ovat saavuttaneet omassa lajissaan keskiarvoa paremman tuloksen.

TAIn opiskelijoista tunnustuksen saivat Jesse Eskelinen ja Pyry Nordström IT-alaan liittyvässä ICT Specialists -lajissa sekä Julia Lundell yhdessä Koulutuskeskus Salpauksen opiskelijan Jenna Maukosen kanssa muotiin keskittyvässä Fashion Design and Technology Team Challenge -lajissa. Suomen joukkueen kilpailuun kokoaa ja lähettää Skills Finland ry yhteistyössä ammatillisten oppilaitosten kanssa. Kilpailijoiden lisäksi joukkueeseen kuuluu 21 eksperttiä, jotka toimivat kilpailussa asiantuntijoina ja tuomareina. Restaurant Service -lajissa eksperttinä toimi Niina Vahtera TAIsta